KERESD A NŐT / Lélekhangok


Mitől nő a nő?

Egy, de igen kényes kérdésem lenne! Mitől nő a nő? Örök téma, mint a létünk s az összes más téma is, mert az igazság az úgy is tőlünk független. Most úgy tűnik, hogy akkor nő a nő, ha:

olvass tovább

Hidd el, fognak még jól szeretni

Tudom, hogy többre van szükséged, mint egy lagymatag ígéretre, ami megnyugtatóan próbál végigsimítani a válladon, zavartan köhécsel egyet és amikor látja, hogy nem vagy vevő rá vállat vonva továbbáll. Tudom, hogy olyanra van szükséged, aki marad.

olvass tovább

A depresszió jelei

  • 2023. február 05.

Bár a lélek egészsége egyre nagyobb szerepet kap napjainkban, még mindig hajlamosak vagyunk szemet hunyni, hogy ha magunkon, vagy egy hozzánk közel álló emberen véljük felfedezni a depresszió jeleit, és megmagyarázni különböző indokokkal, tagadva egy valós, létező, és rendkívül veszélyes betegséget. Íme, a depresszió legjellemzőbb tünetei. Fontos, hogy az alábbi tünet együtteseket ismerjük fel, és ha felfedezzük őket, ne legyintsünk vállvonogatva, hogy ugyan, ez csak átmeneti rossz periódus.

olvass tovább

Könnyű velem

Könnyű, ha odafigyelsz, ha nem csak a felszínt látod, hanem a mélyben húzódó parányi részleteket, amikhez talán csak akkor jutsz hozzá, ha csákánnyal indulsz neki a lelkem kibogozásának.

olvass tovább

Gyógyítsd meg magad a múltból!

Sokan cipelünk olyan terheket, melyeket már rég le kellett volna raknunk. Melyek nem is a mi csomagjaink, vagy épp nem is mi pakoltuk bele azokat a nehéz téglákat. Ennek ellenére mégis olyannyira tudja nyomni a vállunkat, hogy akár éveken keresztül befolyásolhatja a döntéseinket. Hatással lehet a jelen, de még a jövővel kapcsolatos élethelyzetünkre is.

olvass tovább

A szerelem illúziója

Szenvedély, szerelem, dráma. De kiért és miért? Vajon tényleg igaz? Azt hiszem, a vágyainkat ma már hajlamosak vagyunk szentimentálisan kezelni. És kezdem megérteni, hogy a vágyakozás nem biztos, hogy egyenlő az igazi szeretettel. Ebből még bármi lehet, ez csak a kezdő löket, ami elindíthat két embert egymás felé. A vágy lehet igazi, de még távol áll a szerelemtől.

olvass tovább

Anya, hogyan lehetséges az, hogy valakinek nincs ennivalója és ruhája?

  • 2023. február 01.

A 21. század számos olyan kihívás elé állította/állítja a ma emberét, ami még nekünk, felnőtteknek is komoly fejtörést okoz, nemhogy a gyermekeinknek. Mindennapjainkat uralják az okoseszközök, a közösségi média világa, folyamatosan nő a társadalmi egyenlőtlenség, egyre több az elvárás önmagunk és mások felé és ha mindez még nem lenne elég, a földünk sem érzi túl jól magát mostanság. Hogyan beszélgethetnénk ezekről a dolgokról a legkisebbekkel? Miképpen válaszolhatunk számukra is kielégítő módon a felmerülő kérdéseikre?

olvass tovább

Nem kényszerítheted, hogy szeressen, ha menni akar, menjen!

A szeretet szerelemmel karöltve, egy semmihez nem fogható, csodálatos érzés. Persze csak akkor, ha viszonozzák. Ha nem, akkor fájdalmas vágyakozás, egész éjjel át tartó könnyáradat, és emellett az önbizalom is tönkremehet. Biztos, hogy veled is előfordult már az eddigi életed során, hogy minden ok nélkül, megmagyarázhatatlanul, de olyan férfiba szerettél bele, akibe nem kellett volna, mert sajnos ő nem viszonozta a szerelmedet.

olvass tovább