KERESD A NŐT / Fesztelen mindennapok


Nyomasztó, de tudni akarjuk - mit jelentenek rémálmaink?

  • 2023. március 26.

Az álmok bizony átvehetik az uralmat éjszakáink felett, és néha előfordul, hogy ezek az intenzív képek megzavarják az alvásunkat, izgatottabbá, szorongóbbá és nem túl pihentetővé téve azt. Mégis, honnan származnak? Van valamilyen különleges jelentésük? Íme a válaszok.

olvass tovább

Tartani a határaidat belső döntés, nem külső harc

Vannak emberek, akik nem tartják tiszteletben mások határait. Hízelgéssel, jó szándéknak álcázott beleszólással („én csak jót akarok neked”), kíváncsiskodással, faggatózással, puhatolózással elérik, hogy a másik megnyíljon nekik, és olyasmit is elmondjon, ami nem tartozik rájuk. A megszerzett információ birtokában aztán elkezdhetik rejtetten irányítani, manipulálni a másikat.

olvass tovább

Egy szarkasztikus nőt szeretni

Egy szarkasztikus nő sosem lesz egyértelmű. Mélyek az érzései, de mégis forgatja a szemeit. Nehezen kiismerhető és emiatt sokszor ijesztő a férfiak számára. Ugyanakkor nagyon is szerethetőek, ha elég jól megismered őket. Az alábbi felsorolás válaszokat ad.

olvass tovább

Senki sem elég erős ahhoz, hogy tűrje az érzelmi bántalmazást

  • 2023. március 25.

Azt gondolhatjuk, hogy megvan bennünk, ami ahhoz kell, hogy dacoljunk vele, de sosem tudhatjuk igazán, mikor kerül a mentális egészségünk az összeomlás szélére. Ha a bántalmazó jól kijátszotta a kártyáit, abban a pillanatban rádöbbenünk, hogy olyan kíméletlenül manipuláltak bennünket, hogy túl késő vagy egyszerűen túl nehéz elmenni.

olvass tovább

Az okos az új szexi? Kik azok a sapioszexuálisok?

  • 2023. március 24.

Manapság már-már közhely az a mondás, hogy "az okos az új szexi". Tudtad, hogy ez valóban lehet így? Valóban vannak olyan emberek, akik számára az a legvonzóbb, és egyben legmeghatározóbb a másikban, hogy az mennyire okos és intelligens. Ha jellemzőek rád a következő dolgok, akkor valószínűleg te is sapioszexuális vagy.

olvass tovább

Így ugorhatod meg a small talk-ot - avagy trükkök, amelyek feldobják a csevegést

  • 2023. március 24.

Bár egyesek számára könnyűnek tűnik a small talk, vannak emberek, akiknek rendkívül nehéz az ilyesfajta párbeszéd. Ők azok, akik szívesebben folytatnak mélyebb beszélgetéseket másokkal elgondolkodtató, érdekes témákról. De az életben nem mindig adódik úgy, hogy egyből egy izgalmas csevegésbe kezdj. Mit is lehet tenni annak érdekében, hogy mégis működjön a kommunikáció?

olvass tovább