STYLELIFE


Pár perces recept: spaghetti aglio olio

A mindig időhiányban szenvedő embereknek kötelezővé kellene tenni a következő receptet, amelyet az olasz konyhai szerelmesei mellett azok is biztosan imádni fognak, akik nem szeretik túlbonyolítani a dolgokat. Jó hír, hogy vegetáriánusok bátran fogyaszthatják, viszont a húsimádóknak sem kell aggódni, hiszen gyakorlatilag vételen módon lehet variálni a receptet, ha valamilyen húst, vagy tengeri herkentyűt készítünk hozzá.

olvass tovább

Ne szennyezd be magad a bosszúval, a karma mindent kiegyenlít

Sokan szeretnénk revansot venni, amikor valaki átgázol rajtunk vagy méltatlanul bánik velünk. Az igazság az, hogy aki erről komolyan elgondolkodik és még meg is teszi, az nincs magasabb tudatossági szinten attól, akit jogosan vagy jogtalanul büntetni akar. A bosszú, egy alacsony szintű energia, ahogy az ítélkezés is. Senkinek sincs igazán joga Istent játszani. Mindig mindennek megvan az ideje az életben, ahogyan az ok okozati összefüggése is. Amit kapsz, amit tapasztalsz, azért te vagy a felelős, te indította útjára a megvalósulását és valamiért szükséges tapasztalat volt számodra. Felesleges mutogatni és még nagyobb butaság ezért mélyebbre süllyedni.

olvass tovább

A legfinomabb téli krémlevesek

A hideg téli napokon semmi sem esik olyan jól, mint egy testet-lelket átmelegítő, forró krémleves, amely különleges, finom, egészséges, és gyorsan elkészíthető. Ha még nincs ötleted, összeállításunkból válaszd ki a heti kedvencedet és irány a zöldséges.

olvass tovább

Lelket melengető koktélreceptek karácsonyra

  • 2024. december 24.

Már ropog a hó a lábunk alatt és ünnepi fényben úszik a város, jól esik ilyenkor az otthon melegében a kanapén nosztalgiázni. A karácsonyi bejgli, a gőzölgő piték, a forró csokoládék és a narancsos teák is szép emlékeket idéznek bennünk, de itt van néhány karácsonyi forróital ötlet is, amelyeket ha elkészítünk, még inkább ünnepi hangulatba kerülhetünk.

olvass tovább

Mindent a cél érdekében - Mindent a Bak jegyről

Az ellentétek jegye. Minden szülött rendelkezik a boldogulás képességével, de ha ezt nem ismeri fel, ráadásul életszemlélete pesszimista, e képesség elsorvad, kihasználatlanul marad. A jegy egyes szülöttei ambiciózusok, becsvágyóak, energikusak, és sikerre visznek mindent, amit akarnak. Másfelől pedig ott vannak azok, akikben talán meg van a szándék a boldogulásra, de gátlásaik és - néha színlelt lustasággal palástolt - kishitűségük visszatartják őket.

olvass tovább

Az almaecet 8 jótékony hatása

Az ecet kifejezés „vin aigre” francia "savanyú" borból származik. Már a 18. században, olyan betegségek kezelésére használták cseppek formájában, mint a gyomorfájás vagy a cukorbetegség. Kolumbusznak almaecet hordói voltak a hajóin, hogy megakadályozzák a skorbutot. Az almaecetet a polgárháború idején használták a sebek fertőtlenítésére, és a japán szamurájok erejét is ezzel erősítették. Vajon mi mindenre jó ez a kis csodaszer? Lássuk!

olvass tovább

10 étel, amit felejts el egy randin

  • 2024. december 18.

Minél elegánsabb egy közös vacsora, annál nagyobb odafigyelést igényel. Sajnos nem csak ismerni kell az asztali etikettet, de egy randinál még arra is érdemes hangsúlyt fektetni, hogy mit eszel. Ez miért nem mindegy? Tízes listánkból kiderül!

olvass tovább

Mit tehetünk csontjaink egészségéért?

  • 2024. december 18.

Tudtad, hogy a kalcium csontokba való beépülése nagyjából 25 éves korban befejeződik, ráadásul 30 éves kortól a felszívódása is csökken? Ezért is nagyon fontos megfelelő hangsúlyt fektetnünk gyermekeink táplálkozására, mert így biztosíthatjuk nekik a legjobb alapokat többek közt a csontképződés terén is.

olvass tovább

A fahéj jótékony hatásai

  • 2024. december 15.

A fahéj valóban a “fa héja”, mert vadon termő, a trópusi fák ágainak lefejtett, sötétbarna kérgéből készült fűszerről van szó. Talán kevesen tudják, hogy a fahéjnak két fajtája van. Európában inkább a cyloni fahéj fa kérgét használjuk, ami enyhébb, pikánsabb ízű, míg Amerikában a csípősebb ízű kínai kasszia fa kérgét használják túlnyomó részben.

olvass tovább