STYLELIFE / Gasztronómia


Mi mindenre jó a csokoládé?

Ha csokoládéról beszélünk, akkor elsősorban mindenki a benne lévő rengeteg cukorra, és az ezzel járó elhízásra gondol. Mondhatjuk, hogy ez csak egy szájról szájra terjedő tévhit, mert a csokoládé nem csak, hogy isteni finom, de emellett számtalan jótékony hatással is rendelkezik. Jót tesz a bőrnek, és pozitívan hat a kedvünkre is.

olvass tovább

Egészséges vacsora tipp: különböző fűszerezésű humuszvariációk

  • 2021. július 27.

Ha szeretnénk olyan vacsorát készíteni, ami egészséges, nem terheli meg a szervezetünket a késői órákban, könnyedén, ráadásul többféle variációban elkészíthető, akkor van egy tökéletes tippünk: a humusz. Ehhez pedig nincs is szükségünk másra, csak csicseriborsóra, és fűszerekre, illetve maximum 10 percre. Jó étvágyat!

olvass tovább

Az avokádó jótékony hatásai

  • 2021. április 30.

Nagyon sokan az avokádót a világ egyik legfinomabb ételének gondolják. Mexikóból származik, és a spanyol hódítók hozták be először Dél-Amerikába, Peruba, majd Brazíliába. A babérfélék csoportjába tartozik, és több mint 400 fajtája ismert.

olvass tovább

Sajttorta falatkák eperrel - A tavasz kedvence

A sajttorta az egyik legnépszerűbb amerikai édesség, hiszen egyszerre édes és savanykás, krémes állagához pedig remekül passzolnak a gyümölcsök. A közeledő eperszezonnak köszönhetően pedig fantasztikus vendégváró sajttorta falatkákat készíthetünk, amelyek mind ízükben, mind megjelenésükben biztosan mindenki kedvenceivé fognak válni.

olvass tovább

Itt a tavasz: erre a 6 veszélyforrásra érdemes figyelni a grillszezonban

  • 2021. április 14.

Sokak számára a grillezés egy időjárástól független hobbi, azonban a legtöbben mégis inkább kellemes napsütéses időben és tavasztól őszig gyújtják be a lángokat. Egy azonban közös: nagyszerű élmény a grillezés/barbecuezás, szuper szaftos ételek, sült zöldségek készülnek, miközben hideg a sör és jól érzi magát a család és a társaság. Nem árt azonban vigyázni és óvatosnak lenni, megtenni néhány egyszerű lépést a balesetek és kórház/orvosok elkerülésének érdekében. Szabó Gábor - Okosgrill.hu pellet grill szakértő - ezért a 6 leggyakoribb veszélyre hívja fel a figyelmünket és int óvatosságra.

olvass tovább