STYLELIFE / Egészség


Mitől vérezhetsz szeretkezés közben?

  • 2023. augusztus 23.

Az orvosok szerint, ha nem aggasztóan sok vér távozik szeretkezés közben, akkor nem kell egyből a legrosszabbra gondolni. Azonban mindenképpen érdemes felkeresni a nőgyógyászt, ha ilyet tapasztalsz, ugyanis számos egészségügyi tényező állhat a dolog hátterében.

olvass tovább

Nem tudod megfogalmazni, hogy mi a gond? - Az érzelmi kimerültség jelei

  • 2023. augusztus 23.

Tökéletesen le tudjuk írni, hogy milyen az, amikor fizikailag elfáradunk, amikor mindenünk fáj, azonban azt, hogy mikor merülünk ki érzelmileg, sokkal nehezebben tudjuk beazonosítani. Pedig ez legalább annyi, ha nem több problémát okozhat, viszont éppen az az első lépés, hogy felismerjük, hogy mi is a probléma, amivel meg kell birkóznunk.

olvass tovább

5 módszer, hogy hogyan tartsd meg a szellemi egészségedet

Az életben rengeteg kihívással szembesülünk, kezdve a társadalmi nyomásoktól, a lelki nyomásokig és minden esetben meg kell találnunk a megfelelő gondolkodásmódot, hogy hogyan kezeljük helyesen az életünkben felmerülő problémákat. Stabil mentális egészséggel, határozott döntéseket hozhatunk, és átgondolhatjuk a dolgokat, mielőtt az ismeretlenbe rohannánk.

olvass tovább

A lustaság mellett a túledzés is káros lehet

  • 2023. augusztus 19.

Egyre többen döntenek manapság az egészséges, sportos életmód mellett. Elkezdünk tudatosabban étkezni, eleinte csak ismerkedünk az új mozgásformákkal, majd hónapokkal később azon vesszük észre magunkat, hogy minden nap intenzív, másfél órás edzéseken veszünk részt, és kemény diétákat követünk. De honnan tudhatjuk, hogy mikor kell megálljt parancsolni - a saját egészségünk érdekében? Mert bizony nem csupán a lustaság lehet rossz hatással az egészgünkre, hanem bizony a túledzés is.

olvass tovább

4 módszer, amivel segítheted a mentális egészségedet

  • 2023. augusztus 18.

Nem csoda, hogy időnként padlóra kerülünk ebben a rohanó világban. Alig jut időnk saját magunkra és ha jut is, akkor sem elegendő, vagy éppen nem megfelelő körülmények között. A mentális egészségünk azonban prioritást kell, hogy élvezzen és bár sokszor anyagilag nem engedhetünk meg egy terápiát, vannak olyan dolgok, melyek igenis sokat segítenek és pénzbe sem kerülnek.

olvass tovább

4 dolog, amit az embereknek meg kell érteniük az ADHD-val kapcsolatban

  • 2023. augusztus 17.

Az ADHD, mint figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar kapcsán sokan még mindig szkeptikusak. Úgy képzelik el azt az egyént, akinél ez a probléma áll fent, mint egy kisgyereket, aki túladagolta a cukorkát. Holott ez a zavar valóban létezik és nem kevés nehézséget okoz annak, akinél diagnosztizálták. Egy kicsit jobban mögé nézve máris megértjük mi mindennel kell szembenéznie egy ADHD-s embernek.

olvass tovább

Az ekcéma miatt mindig is gyűlöltem belenézni a tükörbe

  • 2023. augusztus 16.

Sokan azt gondolják, hogy az ekcéma egy kis bőrszárazság, ami néha piros foltokkal jár. De azt már kevesen tudják, hogy valójában az ekcéma nagyon el tud durvulni. Hogy komoly fájdalmakkal jár, hogy a bőrödet szinte húsig képes vagy levakarni, különösen akkor, amikor belobban és gyulladt.

olvass tovább

A hipochondria és minden, ami mögötte van

  • 2023. augusztus 11.

Egy olyan pszichés zavarról beszélünk, ami rengeteg embert érint. Nem is gondolnánk, hogy 100 emberből közel 20 ember hipochonder. Ez azt jelenti, hogy az egyén kényszereresen sokat foglalkozik saját egészségi állapotával, valamint, hogy a legkisebb tünetet is felnagyít és súlyos betegséget társít vele.

olvass tovább