Kulcsszó keresés /


Alakor tészta - Az egészséges is lehet finom!

  • 2019. november 22.

A tésztákról általában a nagyon finom, ám nem kifejezetten egészséges ételekre szoktunk asszociálni. Pedig nem kell lemondanunk a kivételes ízekről még abban az esetben sem, ha valami olyat szeretnénk fogyasztani, ami nem árt a szervezetünknek. Az alakor búzából előállított, fürjtojásos, tojás nélküli és teljes kiőrlésű tészták, melyek a Bükki Nemzeti Park védjegyét is megkapták, egészen biztosan kicsik és nagyok kedvencei lesznek!

olvass tovább

Húzd ki magad!

  • 2019. november 15.

Szeretnéd tudni, mitől festenek a sztárok olyan jól a kamerák kereszttüzében? Elsősorban a testtartásuk miatt. Természetesen vannak kivételek, Katie Holmes, Gwyneth Paltrow, Kirsten Dunst és Mischa Barton például híresen görnyedt testtartásúak, de Salma Hayek, Nicole Kidman, Charlize Theron és Halle Berry mindig tökéletesen kihúzzák magukat, természetes szépséget, előkelőséget és magabiztosságot sugározva.

olvass tovább

Őszi recept ötlet: mexikóival a hideg ellen

  • 2019. november 06.

A mexikói ételekről valószínűleg a fűszeres, kissé csípős, intenzív ízvilág jut elsőre eszünkbe, és mi másra is lehetne a szükségünk a borongós, sokszor fagyos időben? Ez a recept egészen biztosan bearanyozza a napunkat, de legalábbis úgy érezhetjük majd, minta egy távoli országba utaztunk volna. Tökéletes vacsora ötlet őszi estékre!

olvass tovább

Ezekre az ételekre van nagy szüksége a bőrödnek

  • 2019. szeptember 16.

A bőrünk elváltozásai szinte mindig annak a jele, hogy belül, a szervezetünkben valami nincs száz százalékig rendben. Lehet ez allergia, betegség, vagy éppen bizonyos vitaminok, nyomelemek hiánya. Vannak viszont ételek, amik mind jótékony hatással bírnak a bőrünkre, ezért kifejezetten ajánlott a fogyasztásuk. Lássuk, melyek ezek!

olvass tovább

Anyák lazán: Fogyni vagy nem fogyni?

  • 2019. szeptember 12.

Rengeteg anya küzd azzal, hogy az évekkel és a gyerekek számával egyenes arányban csúsznak fel észrevétlenül a kilók. Persze mindig vannak kivételek, és léteznek kismamák, akik a szoptatással fogynak, de én nem ez vagyok.

olvass tovább

Intimitás Gourmet - Vagyis Étel és szex!

Riport Hummel Zsolttal, aki az ételeken és a főzésen keresztül tudatosította magával a testi és lelki érintkezés lényegét. Olyan párhuzamokat fedezett fel a két terület között, ami által teljesen új megközelítésből érezhetjük és élvezhetjük a párkapcsolatok testiségét. Egészen az alapanyagoktól, azok minőségétől, az étkezés milyenségén át, az élvezeti értékének fokozásáig. Ugyanúgy, mint az intimitásban!

olvass tovább

A francia gasztronómiáról

2010-ben a franciák gasztronómiája felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségének a listájára. Értékelték a minőségi alapanyagok beszerzését, és hogy elsősorban helyi termelőktől szerzik be azokat. Sokat számított az ételek figyelmes összeválogatása, valamint a borok és az ételek megfelelő összeválogatása. Ezenfelül kiemelkedő a terítés és az ételek külalakja, és az asztal körüli jó hangulat.

olvass tovább

Az olasz gasztronómia

Az olaszok számára az étkezés társasági esemény, a legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel fogyasztják. Az olasz konyha lényegesebben egészségesebb a magyarnál, hiszen több zöldséget használnak, és a nálunk elterjedt sertészsír helyett olivaolajat használnak. Ugyanakkor vonható párhuzam a két ország szokásai között, hiszen tőlük vettük át a vörös-és fokhagymát, valamint a száraztésztát.

olvass tovább