STYLELIFE / Gasztronómia


Málnás fehér csokoládés tart

Ez a sütemény olyan elegáns, csajos, kifinomult, hogy mindenki elámult tőle, amikor egy rendezvényre vittem magammal. Imádom, hogy a kész pite egy „üres vászon”, amit gyönyörűen lehet díszíteni. A fehércsoki-krém édességét a rejtett málnazselé réteg szépen ellensúlyozza. Hetekig tudnám enni ezt a sütit!

olvass tovább

Pisztáciás-szilvás babka (jeruzsálemi kalács)

A babka szerintem az egyik legelegánsabb kalács. Nagyon sok verziót kipróbáltam már, mind tészta, mind töltelék tekintetében, de a tésztában biztosan ez a Yotam Ottolenghi séftől kölcsönzött verzió a nyerő, a töltelékek közül pedig a pisztáciakrém és a sült szilva keveréke számomra verhetetlen. Levesz mindenkit a lábáról, már az illatával is. És várd ki amíg megkóstolják!

olvass tovább

Mennyei kalács recept

Hamarosan itt a Húsvét, így lassan érdemes kikísérletezni a húsvéti recepteket, hogy az ünnep alkalmával megfelelő és mennyei finomságok kerüljenek az asztalra. Ennek fejében, egy olyan kalács receptjét hoztam el Nektek, amit már most érdemes kipróbálnotok, hiszen több, mint valószínű, hogy a jól bevált receptek közé fog tartozni!

olvass tovább

Frissítő smoothie recept: Epres kísértés

Ha tavasz akkor napsütés, ha napsütés akkor pedig sportolás és friss energiák. Nem csoda, hogy ilyenkor előbb megkíván az ember egy – egy frissítő smoothiet. Ebben a bejegyzésben egy olyan receptet hoztam el Nektek, ami garantáltan frissességgel árasztja el lelketeket és testeteket is egyaránt.

olvass tovább

Ma van a Palacsinta világnapja

  • 2025. március 04.

Ki ne szeretné a palacsintát? A palacsinta világnapja mindig a negyven napos böjt kezdetére, azaz húshagyókeddre esik. A világ szinte minden országában tartják ezt az ünnepet. Hiszen szinte minden nemzetnek megvan a saját palacsintája.

olvass tovább

Tiramisu crepe cake recept

A palacsinta valószínűleg éppannyira bekerülne a világ tíz legnépszerűbb desszertjének listájára, mint a tiramisu, éppen ezért mi is lehetne jobb ennek a két csodás és ínycsiklandó édességnek a keresztezésénél.

olvass tovább

Tatár beefsteak

Egy régi klasszikus kicsit újra gondolva, mely méltó előétel lehet, akár egy sima hétköznap estét is feldobhatunk vele. Amilyen bonyolultnak tűnhet, annyira egyszerű. Próbáljátok ki, biztos a siker.

olvass tovább

A mozzarella 50 árnyalata

  • 2025. február 25.

A mozzarella Olaszországból indult hódító útjára, és ma már a világ minden pontján kedvelt alapanyag, az otthoni és az éttermi konyhákon egyaránt. A Szarvasi Mozzarella segítségével összegyűjtöttünk néhány kevéssé ismert tudnivalót róla.

olvass tovább

Csőröge fánk recept, nem csak a farsangi szezonra

  • 2025. február 03.

A farsangi időszak nagy kedvencei a fánkok, ezek közül is az egyik legnépszerűbb a csőröge fánk, amely nagyon látványos, mégis kifejezetten könnyű elkészíteni, ha egy kis időt szánunk rá. Mindemellett biztosan mindenki szeretni fogja, különösen akkor, ha málna vagy baracklekvárral kínáljuk.

olvass tovább