Kulcsszó keresés /


A Z-generáció az élénk sárgát, a millenniumiak az energikus árnyalatokat szeretik

  • 2023. április 17.

A tavasszal együtt végre a gardróbunkat is megtöltik a színek, az aktuális divatkollekciók minden eddiginél színpompásabbak. Itt az idő, hogy kicsit többet megtudjunk a gyönyörű árnyalatokról! Gondoltad volna, hogy a színeknek is van történetük, és régebben bizonyos színeket csak egy szűk társadalmi réteg viselt? Sőt, az sem véletlen, hogy 2023-ban épp a Viva Magenta lett az év színe! A több mint 200 márkát forgalmazó divatcég, a VAN GRAAF Keszeg Anna divatkutató segítségével most összegyűjtött Neked néhány izgalmas tényt a színekről. És azt is megtudhatod, milyen alapdarabok nem hiányozhatnak a tavaszi gardróbodból!

olvass tovább

Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

  • 2023. április 07.

Szeretnél valami szuperkönnyű, olaszos vacsorát – egyenesen Jamie Oliver receptkönyvéből? Akkor a tagliatelle neked való! Íncsiklandó, divatos, és pofonegyszerű, úgyhogy fakanalat elő, és kezdődhet a főzőcske!

olvass tovább

Fenntartható divat: 4 kiváló magyar divattervező mutatta be 2023. tavaszi kollekcióját

  • 2023. április 06.

A gyönyörű, Andrássy úton található Sfinx bár és Moments hotel adott otthont annak az Eco Fashion Hungary által szervezett divat eseménynek, melynek legfőbb üzenete a környezetvédelem és a fenntarthatóság volt. 4 kiváló magyar divattervező mutatta be 2023. tavaszi kollekcióját. A Viwine by Vincze-Bor Viktória, a Vengru, Ilyés Juli és a Campbell Marson Magyarország.

olvass tovább

A tweedek tökéletes átmeneti darabok a tavaszi időszakra

  • 2023. március 29.

A női és férfi méretre szabott öltönyök és kosztümök, illetve limitált darabszámú couture kollekciójával jeles magyar márkává nőtte ki magát a Canissi. A Canissi Szabóság alapítója, tulajdonos-ügyvezetője Kanizsai Szilvia elárulja hogyan kelti életre a klasszikus eleganciát Budapesten. A Canissivel közös rovatunkban Szilvia ezúttal az ikonikus tweed darabokat mutatja be nekünk

olvass tovább

Szakács akarsz lenni? Akkor ezt tudnod kell!

  • 2023. március 17.

Magyarországon az utóbbi időben újra divatos lett a vendéglátásban dolgozni, aminek több oka is van. Reflektorfénybe kerültek séfek, hiszen egyre több műsor szól a konyhatudományokról, online felületek ontják magukból a recepteket, és számottevő azon kapcsolódó szakmák száma, ami ehhez köthető. Tulajdonképpen nevezhetjük divathullámnak, de rengeteg társadalmi és gazdasági oka is van ennek.

olvass tovább

Az irodalomnak mégiscsak helye tud lenni egy divatbemutatón - Ulysses íróját idézte fel a Gandalfot játszó 83 éves színész

Chiara Ferragni beszéde és ruháinak fontos társadalmi jelenléte Sanremoban, Rihanna jeltolmácsa a Super Bowl-on, kicsit azt kezdi megmutatni, hogy van igény a változásra. A tenniakarásra. A másokért való kiállásra. Lehet, hogy az abúzus, a női sztereotípiák ellen való kiállás nem lesz azonnal felkapva a magyar címlapokon nagybetűkkel, de ha már egy magyar újság előrébb helyez egy-egy komolyabb hírt is, már fejlődünk.

olvass tovább

Amire már nem vagyok hajlandó, és sokkal boldogabb vagyok tőle

Már nem vagyok hajlandó megérteni az emberek viselkedését. Már nem analizálom ki mit mondott, mit gondolhatott közben, és miért. Már nem keresek indokot a köddé válásra, erre a ma időkben divattá vált, némán beszédes kommunikációs formára, a kikapcsolt telefonra, a lebeszélt és soha sorra nem kerülő találkozásokra, a látszólag nagy súlyú kimondott szavakra, melyek azonban gyorsabban pukkannak el és vesznek semmibe, mint egy szappanbuborék.

olvass tovább

Kultúra és divat a Villa Szilviában

  • 2023. február 16.

A Villa Szilvia, vagy más néven „Buda nappalija” több nagysikerű rendezvénynek is otthont adott az elmúlt néhány hónapban. Volt színpadon Oroszlán Szonja és Szamosi Zsófia a „Nő, ha elmúlt negyven...” című előadásban, aztán a férfiak is főszerephez jutottak, hiszen Szabó Simon, Zámbori Soma és a népszerű humorista Lorán Barnabás ‘Trabarna’ fantasztikusat alakított a “A férfi, ha elmúlt 40…, de fejben harminc se…” előadásban.

olvass tovább