Kulcsszó keresés /


Villámgyors, bukszabarát receptek néhány hozzávalóból

  • 2019. augusztus 24.

Nincs energiád reggelit készíteni? Rohanós a napod és semmi lelkierőd főzni? Alig van otthon harapnivaló, vagy csak pihenő napot tartasz, és inkább veszel valami apróságot? Szerencsére vannak azok a finomságok, amelyek szinte egy pillanat alatt elkészülnek és még zsebbe sem kell nyúlnod hozzá. Lássunk hát pár ötletes receptet!

olvass tovább

Első Lupa Beach Gasztro Est

  • 2019. június 12.

Június 13-án egy vízparti gasztronómia kalandtúrára hívja vendégeit Budapest tengerpartja, bemutatva a Lupa változatos beach food kínálatát. A belépő este 7-től ingyenes.

olvass tovább

A francia gasztronómiáról

2010-ben a franciák gasztronómiája felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségének a listájára. Értékelték a minőségi alapanyagok beszerzését, és hogy elsősorban helyi termelőktől szerzik be azokat. Sokat számított az ételek figyelmes összeválogatása, valamint a borok és az ételek megfelelő összeválogatása. Ezenfelül kiemelkedő a terítés és az ételek külalakja, és az asztal körüli jó hangulat.

olvass tovább

Az olasz gasztronómia

Az olaszok számára az étkezés társasági esemény, a legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel fogyasztják. Az olasz konyha lényegesebben egészségesebb a magyarnál, hiszen több zöldséget használnak, és a nálunk elterjedt sertészsír helyett olivaolajat használnak. Ugyanakkor vonható párhuzam a két ország szokásai között, hiszen tőlük vettük át a vörös-és fokhagymát, valamint a száraztésztát.

olvass tovább

Magyarország legjobb séfjei és rangos külföldi fellépők az OTP Bank Gourmet Fesztiválon

  • 2019. április 29.

A Millenárison 9. alkalommal tartott OTP Gourmet Fesztivál nem csak Magyarország gasztronómiai felhozatalának legjaváról ad teljes képet, de az utóbbi évekre a térség legjelentősebb ilyen jellegű eseményévé is vált, amelyre a környező országok mellett idén Oroszországból és Koreából is érkeznek neves fellépők. Az idei fesztivál vezérfonalát a paprika, a sercli, és a sör adja.

olvass tovább

Új versenytársat kaptak a fővárosi prémium éttermek: megnyitott a Felix Kitchen&Bar

  • 2019. április 25.

Hogyan fér meg egymás mellett egy több, mint 140 éves történelmi épület, az ázsiai és a magyar konyha, valamint a város legjobb aranygaluskája? A választ a Várkert Bazár mellett, az Ybl Miklós téren érdemes keresni, ahol bámulatos enteriőrrel és fantasztikus ételkínálattal megnyitotta kapuit a hazai gasztronómia új trónkövetelője, a Felix Kitchen&Bar. Ezzel pedig a tavaly felújított, és eredetileg Ybl Vízház néven ismertté vált épületegyüttesbe a gasztronómiai megújulás is megérkezett.

olvass tovább

Spanyolország kultúrája

Mindig is közel állt hozzám Spanyolország. Napsütés, szieszta, temperamentumos emberek, bikaviadal. Ezek jutnak először eszébe először a legtöbb embernek, amikor Spanyolországról van szó. Most bemutatom nektek, hogy milyen az élet délen!

olvass tovább

Gasztronómia és lakberendezés találkozása - Wenga Home & Bistro

  • 2019. április 12.

Manapság, ha a művészetről beszélünk, nem csupán csodás festmények vagy szépirodalmi művek jelennek meg lelki szemeink előtt, hanem egyre természetesebb, hogy ugyanúgy gondolunk a divatra, a lakberendezésre vagy éppen a gasztronómiára. Az utóbbi kettő tökéletes szimbiózisában bízva álmodta meg a Wenga Manufacture a cég profiljába kiválóan passzoló modern, mégis kifinomult stílusú Wenga Home & Bistrot, amely a Rózsakert Bevásárlóközpontban várja vendégeit.

olvass tovább

Nutellás ostya torta recept

  • 2019. február 05.

A siker kulcsa igen egyszerű, nyilván egy olyan desszertből, aminek a fő összetevői között van a Nutella, az édes tölcsér és a csokoládé, csak is jó sülhet ki.

olvass tovább