Amikor megcsalod a párod, magadat is megcsalod

Ezzel a címmel senkit sem akarok bíztatni arra, hogy sajnálja magát, ha ő az elkövető, hiszen aki ily kegyetlen ahhoz, akit állítólag szeret, vagy szeretet, nem érdemli meg. Ugyanakkor figyelembe kell vennünk azt a tényt, hogy magának is hazudik az élete jólétéről, és ezt mindennap tettetni fárasztó. Hátat fordítasz magadnak is akkor, amikor a párodnak. Hátat fordítasz az elveidnek, és azon fontos dolgoknak, amelyekért nap mint nap küzdöttél. (Persze lehet, hogy simán csak szemét és mohó vagy.)

olvass tovább

'A pszichés trauma nem elfelejthető, nem kitörölhető és nem tehető semmissé.' - Mit jelent az örökölt sors?

Orvos- Tóth Noémi 2018-ban írta meg az első könyvét, az Örökölt sors címmel. Fő érdeklődési területei a transzgenerációs átadások, a korai kötődés felnőtt párkapcsolatokra gyakorolt hatásai és a traumák élethosszig tartó befolyása. Csomó kérdésre kerestem a választ, mikor szembe jött velem ez a könyv. Ha kíváncsi vagy arra, mennyire befolyásol, hogy milyen neműnek akartak téged, hogy vártak-e rád, hogy mit jelent a testvérsorrend, akkor ez a könyv neked szól. Rávilágított a tényre-hogy minden csak akkor mutathat javulást, ha dolgozunk vele, ha beleereszkedünk a legsötétebb titkokba is. Elhoztam pár kedvenc sorom a könyvből, jó szórakozást hozzá.

olvass tovább

Kövér vagyok?

Persze. Valakinek biztosan. Sokáig én is igennel feleltem erre a kérdésre. Sokáig hallgattam magamról mások véleményét. Sokáig képzeltem magam olyannak, amilyen nem is akarok lenni. Az emberiség történelmében bármi lehetséges. Lehetsz bármilyen. Senki se egyforma.

olvass tovább