Kulcsszó keresés /


József Attila versek, a magyar költészet napjára

  • 2024. április 11.

József Attila az egyik legtragikusabb sorsú költőnk, ám valószínűleg hányattatott gyermek és felnőttkora tette őt olyan naggyá, verseit annyira szívet facsaróan gyönyörűvé. 1964 óta az ő születésnapján, április 11-én ünnepeljük a magyar költészet napját, amely alkalmából a költő három legszebb versével szeretnénk emlékezni!

olvass tovább

A legszebb szerelmes versek a költészet világnapján

  • 2024. március 21.

Március 21-e a Költészet Világnapja, melyet nem szabad összekeverni a Magyar Költészet Napjával, ami Április 11-én van, József Attila születésnapján. Az ünnepnapot az UNESCO tűzte ki erre a napra, mégpedig azért, mert ekkor van a tavaszi napéjegyenlőség. Ebből kifolyólag pedig a magyar és a világirodalom legszebb, legérzelmesebb verseiből válogattunk.

olvass tovább

Indiai vajas csirke recept

  • 2023. november 10.

A vajas csirke világszerte az egyik legnépszerűbb indiai étel. Titka a hosszú és türelmes főzési időben és a különleges fűszerkombinációban rejlik. Somanat, az Indigo Express séfje most veled is megosztja tökéletes indiai vajas csirke receptjét, ami alapján otthon is elkészítheted ezt a sokak által kedvelt ételt.

olvass tovább

Magyarországra érkezik a világhírű koreai szerzetes séf

  • 2023. szeptember 15.

A koreai kulináris világ titkos kincse, Jeong Kwan szerzetesnő, a "Chef's Table" című Netflix sorozat filozófus-séfje a Koreai Kulturális Fesztivál meghívottjaként szeptemberben Magyarországra érkezik. Jeong Kwan szeptember 25-én 15:00- 17:30 között tart előadást a templomi konyha művészetéről, az egészségmegőrzésről és szót ejt a fenntarthatóság fontosságáról is. Az élő előadáshoz bárki csatlakozhat online, a Korea Kulturális Központ Facebook oldalán keresztül.

olvass tovább

Ez a tökéletes házi hamburger titka

  • 2023. április 20.

A hamburger évek óta az egyik legnépszerűbb étel a világon, az Egyesült Államokban egy főre vetítve átlagosan heti 2,5 darab fogy, ami évente csaknem 50 milliárd darabot jelent. Állandó vita tárgya mind a profi séfek, mind a laikus hobbiszakácsok körében, hogy milyen is a nagybetűs hamburger. A legtöbben a jó minőségű marhahúst és a házi készítést tartják a felejthetetlen ízélmény kulcsának, de ne feledkezzünk meg a zsemléről és a további hozzávalókról sem. A Gorenje összegyűjtötte, miben rejlik a tökéletes házi hamburger titka, hogy felejthetetlenné tegyük a nyári grillezéseket!

olvass tovább

Szakács akarsz lenni? Akkor ezt tudnod kell!

  • 2023. március 17.

Magyarországon az utóbbi időben újra divatos lett a vendéglátásban dolgozni, aminek több oka is van. Reflektorfénybe kerültek séfek, hiszen egyre több műsor szól a konyhatudományokról, online felületek ontják magukból a recepteket, és számottevő azon kapcsolódó szakmák száma, ami ehhez köthető. Tulajdonképpen nevezhetjük divathullámnak, de rengeteg társadalmi és gazdasági oka is van ennek.

olvass tovább

'A minőségben nincs kompromisszum.' - Beszélgetés Ekler Viktor, séffel

  • 2022. május 24.

Ekler Viktor a magyar privátséf olyan nagy neveknek készített már ételeket - számos hazai ismert emberen túl - mint Jason Momoa, Keira Knightley. Ennek ellenére mégsem tartja magát séfcelebnek. Számára az élmény sokkal többet jelent.Az Éclair's Fine Bistro társtulajdonosa 8 gyors kérdésünkre adott 8 gyors választ stílusról, szakmáról, motivációról és az élet fontos dolgairól.

olvass tovább

Hamarosan nyit a Gourmet Fesztivál

  • 2022. május 23.

Május 27-én, pénteken újra megnyitja kapuit az OTP Bank Gourmet Fesztivál, ahol a kiállító éttermek séfjei az ország legnagyobb és legszínesebb menüjével várják a látogatókat. Sárközi Ákos nagymamája házi nudlijával készül, Széll Tamás tejfölösgombócot készít, Rácz Jenő zsíros kenyeret is ad a Millenárison.

olvass tovább

Pisztáciás-szilvás babka (jeruzsálemi kalács)

A babka szerintem az egyik legelegánsabb kalács. Nagyon sok verziót kipróbáltam már, mind tészta, mind töltelék tekintetében, de a tésztában biztosan ez a Yotam Ottolenghi séftől kölcsönzött verzió a nyerő, a töltelékek közül pedig a pisztáciakrém és a sült szilva keveréke számomra verhetetlen. Levesz mindenkit a lábáról, már az illatával is. És várd ki amíg megkóstolják!

olvass tovább