Zabpelyhes csokis keksz
Egy igazi boldogsághormon ez a sütemény, és ráadásul még egészséges is, emellett pedig könnyen elkészítheted. Kell ennél több?
olvass továbbEgy igazi boldogsághormon ez a sütemény, és ráadásul még egészséges is, emellett pedig könnyen elkészítheted. Kell ennél több?
olvass továbbVégre eljött a pillanat, amire egész télen és tavasszal vártunk, megérkezett az eperszezon, így végre nem csak horrorisztikus áron juthatunk hozzá sokak kedvenc, piros gyümölcséhez. Felhasználására gyakorlatilag megszámlálhatatlan lehetőségünk van, ha előrelátóak vagyunk, és már most a majd újra beköszöntő epermentes hónapokra gondolunk, akkor készíthetünk szörpöt vagy lekvárt, de ha inkább az azonnali fogyasztást pártoljuk, akkor következzék pár ötlet, hogy milyen nyalánkságot készítsünk ebből a gyümölcsből.
olvass továbbEgyszerű, könnyed desszertet kerestek az ünnepi asztalra? Higgyétek el, ez a pavlova remek választás lesz. Ropogós, habos, légies, gyümölcsös, krémes…. Minden benne van, amit csak kívánhatunk egy ünnepi desszerttől.
olvass továbbAz évszak egyik legkedveltebb ajándéka a sütőtök, amely nemcsak a hagyományos sütőben sült változatában hódít, hanem számtalan kreatív recept alapanyaga is lehet. Krémes levesek, édes sütemények, különleges tészták és fűszeres italok – a sütőtök sokoldalúságának csak a képzelet szab határt.
olvass továbbPár hete a kezembe akadt egy híres francia cukrász szakácskönyve. Abban találtam ezt a receptet. Nem voltam elsőre biztos benne, hogy a grapefruit és a körte párosítás nyerő lesz, de ahogy meséltem erről a pitéről a barátaimnak mindenki azonnal meg akarta kóstolni. Igy győzött az édességimádók tömege. Megsütöttem! És nagyon jó döntés volt!
olvass továbbA dobostortát Dobos C. József pesti cukrászmester alkotta meg 1884-ben. Célja az volt, hogy a kor elmaradott hűtési technikái ellenére is olyan süteményt hozzon létre, ami sokáig tárolható.
olvass továbbHa húsvét, akkor díszes tojás, csoki nyuszi, csoki tojás, és finomabbnál finomabb sütemények várnak minket az asztalon. Azonban ezekből a finomságokból, csak azok kapnak, akik a legszebb verset mondják. Íme néhány aranyos, és kedves húsvéti locsolóvers, amit kicsik, nagyok, és felnőttek egyaránt könnyen megtanulhatnak.
olvass továbbA mangó -nem véletlenül- az egyik legnépszerűbb gyümölcs, hiszen édes és lédús, ráadásul nagyon finom akkor is, ha smoothiet vagy krémlevest készítünk belőle, de szerintünk süteményekhez is rendkívül jó választás. Különösen igaz ez a sajttorta esetében, hiszen édes íze rendkívül jól ellensúlyozza a sajttorta kissé fanyar ízvilágát.
olvass továbbA karácsonyi menü összeállítását mindig hosszadalmas, gondos tervezés előzi meg, ráadásul mivel ilyenkor általában rengeteg vendéget várunk, és mi magunk is ellátogatunk a családtagjainkhoz és barátainkhoz, érdemes süteményekből is több félét készíteni. Ha szeretnéd idén igazán ötletes desszertekkel meglepni őket, akkor csak lapozd át a galériánkat, és biztosan találsz olyat, ami téged is egyből levesz a lábadról.
olvass továbbLassan nálunk is egyre népszerűbb a Halloween, és a vele együtt járó szokások. Az igaz, hogy még nem terjedt el a "csokit vagy csínyt", de nagyon sokan faragnak ilyenkor tököt, vagy díszitik a lakást, és sütnek finomabbnál finomabb rémisztő süteményeket. Hoztunk nektek pár remek ötletet, és ne féljetek, ha nem néz ki olyan jól, mert most az egyszer a lényeg, csúnya legyen, és finom.
olvass továbbEgy kis édességre vágysz? Vagy egy buliba vagy hivatalos, és már nincs időd sütni? Ne aggódj, mert ezt a finomságot könnyen elkészítheted, és még a sütővel sem kell bajlódnod!
olvass továbbGyertyafény, meleg pléd és a gyerekkorunkat idéző ünnepi sütemények – az év különleges, felejthetetlen pillanatai. Ha mindezt egy pohár borral kísérnénk, miért ne legyen az ugyanolyan emlékezetes?
olvass továbbA mangó -nem véletlenül- az egyik legnépszerűbb gyümölcs, hiszen édes és lédús, ráadásul nagyon finom akkor is, ha smoothiet vagy krémlevest készítünk belőle, de szerintünk süteményekhez is rendkívül jó választás. Különösen igaz ez a sajttorta esetében, hiszen édes íze rendkívül jól ellensúlyozza a sajttorta kissé fanyar ízvilágát.
olvass továbbCsupacsoki! Csodás! Imádom a pitéket, mert olyan szépen lehet őket díszíteni és annyiféleképpen elkészíthetőek.
olvass továbbIdőben sikerül felébrednem. Kicsit félve pillantok a reggeli tükörbe, az előző napra gondolva. Belegondolok milyen korán indultam Budapestről, milyen hirtelenséggel kerültem a nápolyi káoszba. Aztán felidéződnek az ízek, amiket mind megettem, a pizza, a sütemények, az esti hatalmas gelato, no meg a pohár prosecco, capuccinók... – Egész jó! Rosszabbra számítottam! –summázom a látottakat a fürdőszobában.
olvass továbbA levendula különleges illata és színe egy csapásra elénk varázsolja provence-t. Használhatjuk sütemények ízesítésére, szappanok illatosítására, készíthetünk belőle szirupot és limonádét, de csodálatos színének köszönhetően a lakásunk díszei is lehet. És természetesen arról se feledkezzünk meg, hogy nagyanyáink nem véletlenül tartottak belőle a ruhásszekrényben, hiszen távol tartja a molylepkéket.
olvass továbbEgy kis édességre vágysz? Vagy egy buliba vagy hivatalos, és már nincs időd sütni? Ne aggódj, mert ezt a finomságot könnyen elkészítheted, és még a sütővel sem kell bajlódnod!
olvass tovább„Itt van az ősz, itt van újra…” vele együtt pedig az évszak legkedveltebb zöldsége a sütőtök. Amellett, hogy isteni finom, rengeteg jótékony hatással bír.
olvass továbbSütemények dekorálására nem csak karácsonykor van lehetőségünk, húsvétkor is nyugodtan bevethetjük kedvenc keksz receptjeinket, ezt követően már csak szabadjára kell engedni a fantáziánkat, hogy minél több, az ünnephez illő figurát és motívumot tudjunk Készíteni. Most egy galériát állítottunk össze ehhez segítségképpen.
olvass továbbMár több soron bebizonyítottuk, hogy legalább annyira rajongunk Ryan Goslingért, mint amennyire ő a magyar péksüteményekért. Nem hiába, hiszen sármos férfi, szerető férj, kétgyermekes édesapa, és Golden Globe-díjas színész egyszemélyben. Utóbbi kritériumot erősítve, jöjjön öt kedvenc filmünk a kanadai sármőrtől.
olvass tovább