Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

styleplus.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • STYLEPLUS
  • DIVAT&STÍLUS
  • SZÉPSÉG
  • KERESD A NŐT
  • STYLELIFE
  • STYLENEWS
Belépés  |  Regisztráció  
Keresd a nőt! - Egy igazi férfi oldalán lelhetünk rá az igaz szerelemre

Egy igazi férfi oldalán lelhetünk rá az igaz szerelemre

Keresd a nőt!
Divat & Stílus - A leggyönyörűbb nyári manikűr ötletek

A leggyönyörűbb nyári manikűr ötletek

Divat & Stílus
Keresd a nőt! - Férfiszempont: Minden női lélek

Férfiszempont: Minden női lélek

Keresd a nőt!
 -

  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és...

Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

  • 2024. október 02.
  • Fodor Mariann Fodor Mariann
  • Komment
  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és...

Borongós őszi napokon, ha egy kis színre vágyom, ezzel a salátával könnyen a tányéromra varázsolhatom. A vajhal igazán könnyen elkészíthető alapanyag, bátoritok mindenkit hogy próbálja ki, ha valaki nincs nagy barátságban a halakkal, csirkével is elkészítheti nyugodtan a salátát. Sőt hús nélkül is nagyon finom.

  Megosztás Küldés

Lehet könnyű őszi vacsora, de akár egy csajos este felvezetése is. Hisz minden jó buli egy salátával kezdődik  
Hozzávalók (2 személyre):
Saláta:
2 db cékla
1 db édesburgonya
néhány levél fodroskel
1 db narancs
só
chili pehely
napraforgó és olívaolaj
Vajmártás (beurre blanc):
1 salotta hagyma
5 cl fehérborecet
100 ml fehérbor
100 g hideg vaj
cayenne bors
só
Egyéb: 
2*150 g vajhalfilé
2 evőkanál olaj
2 kis darab vaj
só

Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, receptek, saláta,

A salátához a zöldségeket egészben, fóliában sütjük meg. Letépünk 3 db fóliát, mindegyikbe 2 evőkanál napraforgó olajat teszünk, 1 csipet sót és egy késhegynyi chilit, belecsomagoljuk a megmosott, de nem megpucolt céklákat és édesburgonyát. Tepsire helyezzük őket és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt puhára sütjük (ha beleszúrunk egy kést könnyedén bele kell csúsznia). Kicsomagoljuk és kihűtjük őket, megpucoljuk és tetszőleges darabokra vágjuk a zöldségeket a salátához . 

A fodroskel levelét nagyobb darabokra tépjük és sós olívaolajba forgatjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük az olajos, fűszeres leveleket. 180 fokos sütőbe kb. 5 perc alatt ropogósra sütjük őket. 

A narancsot meghámozzuk és apró cikkere vágjuk. (Ha igazán esztétikusra szeretnénk a salátánkat, akkor filézhetjük is a narancsot.)  A halszeleteket besózzuk és kevés olívaolaj és vaj keverékén forró serpenyőben mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük. 

Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, receptek, saláta,

A vajmártáshoz a nagyon apróra vágott salotta hagymát kevés vajon párolni kezdjük, majd hozzáadjuk az ecetet és a bort (a hagymának nem szabad szint kapnia). Nagyon lassan, gyöngyöztetve főzzük tovább, addig míg körülbelül 1/3-ra visszaredukálódik a folyadék. Leszűrjük (a hagymát jól kinyomkodjuk) és a visszamaradt sűrű, forró folyadékba egy habverő segítségével folyamatosan belekeverjük a hideg kockára vágott vajat (ha szükséges néha visszatesszük a tűzre pár másodpercre). Amint az összes vaj elolvadt, sóval és cayenne borssal ízesítjük a kész mártást, azonnal felhasználjuk. 
Tálaláshoz, a zöldségeket összekeverjük a naranccsal, megszórjuk a fodroskel chipssel, két tányérra elosztjuk a salátát, mellé helyezzük a megsütött halszeleteket végül megöntözzük az egészet a kész vajmártással. 

TIPP:
A vajmártást a franciák beurre blanc-nak hívjak. Ne lepődjünk meg ha igy találkozunk vele egyes receptekben. A fenti étel elemei külön-külön is nagyon jól működnek. Hisz ez a saláta hús nélkül is nagyon finom, de akár egy grillezett hal vagy csirke a fenti vajmártással és bármilyen más körettel is elkészíthető. Továbbá a fodroskel chips önmagában nassolni is szuper. 

További finom receptekért látogass el Facebook oldalamra. 

  • gasztronómia receptek saláta

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Megosztás Küldés
Fodor Mariann

Mióta az eszemet tudom a gasztronómia fontos részét képezi az életemnek. Kisgyerekként mindig a főzős újságok hasábjait bújtam, a tévében a szakács műsorokat vadásztam. Ezen szenvedélyemnek sok éven keresztül csak hobbiként éltem, családom és barátaim nem kis örömére. Majd 2019-ben megszületett az elhatározás, hogy professzionális szinten szeretnék a gasztronómiával foglalkozni, igy beiratkoztam a Culinary Institute of Europe Kulináris művészetek képzésre. Ezzel egy új szakasza kezdődött az életemnek, melynek egy fejezetébe jelen oldal hasábjain keresztül pillanthattok be. Jó kalandozást kívánok! Főzzetek, kóstoljatok, egyetek, hisz ez mind csodálatos!

Szólj hozzá a cikkhez

Kapcsolódó cikkek
Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal - Stylelife, divat, életmód, stílus
Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal
  • Stylelife
A legjobb hideg levesek kánikula idejére - Stylelife, divat, életmód, stílus
A legjobb hideg levesek kánikula idejére
  • Stylelife
Finom smoothie receptek
Nyári desszertek eperrel
Mi kell a jó szexhez? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Mi kell a jó szexhez?
  • Keresd a nőt!
Az okos lányok nem vetkőznek az első randin - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Az okos lányok nem vetkőznek az első randin
  • Keresd a nőt!
A megcsalás 7 téveszméje - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
A megcsalás 7 téveszméje
  • Keresd a nőt!
Vége van
Férfiszempont: Az ideális barátnő
Ne a jövő, hanem a jelen boldogságát keresd
Amikor megnyílik a tudat
Vigyázz a szavakkal! - Miután kimondtad, már csak megbocsátani lehet, elfelejteni nem
Hová menekülsz az érzéseid elől?
A folyadékhiány következményei - – amikor a tested „vészüzemmódba” kapcsol

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    A legjobb hideg levesek kánikula idejére

    A legjobb hideg levesek kánikula idejére

    Finom smoothie receptek

    Finom smoothie receptek

    Nyári desszertek eperrel

    Nyári desszertek eperrel

    A keleti gasztronómia jellegzetességei

    A keleti gasztronómia jellegzetességei

    A legfinomabb zabpalacsinta receptek

    A legfinomabb zabpalacsinta receptek

    Legolvasottabb írások

    Mi kell a jó szexhez?

    Mi kell a jó szexhez?

    Az okos lányok nem vetkőznek az első randin

    Az okos lányok nem vetkőznek az első randin

    A megcsalás 7 téveszméje

    A megcsalás 7 téveszméje

    Vége van

    Vége van

    Férfiszempont: Az ideális barátnő

    Férfiszempont: Az ideális barátnő

    Ne a jövő, hanem a jelen boldogságát keresd

    Ne a jövő, hanem a jelen boldogságát keresd

    Amikor megnyílik a tudat

    Amikor megnyílik a tudat

    Vigyázz a szavakkal! - Miután kimondtad, már csak megbocsátani lehet, elfelejteni nem

    Vigyázz a szavakkal! - Miután kimondtad, már csak megbocsátani lehet, elfelejteni nem

    Hová menekülsz az érzéseid elől?

    Hová menekülsz az érzéseid elől?


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    STYLEPLUS

    DIVAT&STÍLUS

    SZÉPSÉG

    KERESD A NŐT

    STYLELIFE

    STYLENEWS

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • STYLEPLUS
    • DIVAT&STÍLUS
    • SZÉPSÉG
    • KERESD A NŐT
    • STYLELIFE
    • STYLENEWS
    • MENSTYLE.HU
    • Belépés
    • Regisztráció