Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

styleplus.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • STYLEPLUS
  • DIVAT&STÍLUS
  • SZÉPSÉG
  • KERESD A NŐT
  • STYLELIFE
  • STYLENEWS
Belépés  |  Regisztráció  
Keresd a nőt! - Egy igazi férfi oldalán lelhetünk rá az igaz szerelemre

Egy igazi férfi oldalán lelhetünk rá az igaz szerelemre

Keresd a nőt!
Divat & Stílus - A leggyönyörűbb nyári manikűr ötletek

A leggyönyörűbb nyári manikűr ötletek

Divat & Stílus
Keresd a nőt! - Férfiszempont: Minden női lélek

Férfiszempont: Minden női lélek

Keresd a nőt!
 -

  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Színes nyári tekercsek tofuval, Ötfűszeres kacsával,...

Színes nyári tekercsek tofuval, Ötfűszeres kacsával, mogyoró- és szójaszósszal

  • 2020. augusztus 25.
  • Fodor Mariann Fodor Mariann
  • Komment
  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Színes nyári tekercsek tofuval, Ötfűszeres kacsával,...

Mivel idén nyáron nem mehetünk távoli vidékekre nyaralni, igy a nyaralást kell idehozni. Ázsia a konyhádban! Ezek a tekercsek igazi jolly jokerek! Nyáron mindent bele lehet tenni, ami a kertben terem vagy amit a piacon „levadászol” aznap. A gyerkőcök is biztosan szívesen fogyasztják, hisz olyan viccesek és színesek. De ha a csajok péntek este átmennek hozzád, akkor is nyerő választás.

  Megosztás Küldés

Hozzávalók (4 személyre):


Ötfűszeres kacsacomb:

2 db kacsacomb
1 teáskanál kínai ötfűszer keverék*
150 ml szójaszósz
5 gerezd zúzott fokhagyma 
víz

Pirított tofu:

100 g füstölt tofu
2 evőkanál napraforgóolaj
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál édes chiliszósz
1 teáskanál szezámolaj

Marinált vörös káposzta:

200 g vörös káposzta 
200 ml víz
200 g cukor
150 ml almaecet
1 teáskanál só
Mogyorószósz:
3 evőkanál mogyoróvaj
0.75 ml kókusztej
Fél teáskanál reszelt gyömbér
1 gerezd zúzott fokhagyma 
1 evőkanál szójaszósz
1-2 teáskanál limelé

További hozzávalók a tekercshez:
rizslap
rizstészta (cérnametélt)
sárga és piros pritamin paprika (csíkokra vágva)
uborka (csíkokra vágva)
avokádó (vékony szeletek)
retek (vékony szeletek)
menta- és korianderlevél 
fekete szezámmag (sima is lehet)
tojás (omlettnek sütve, téglalapra vágva)
ehető virágok (árvácska, begónia, kamilla, rózsaszirom)

Színes nyári tekercsek tofuval, Ötfűszeres kacsával, mogyoró- és szójaszósszal - STYLELIFE - Gasztronómia - ázsiai ételek, ázsiai receptek, gasztronómia,

Fotó kredit: Baka Szabolcs 

Kacsa: A kacsacombokat átmossuk és egy tűzálló tálba helyezzük őket. Összekeverjük a kínai ötfűszer keveréket a zúzott fokhagymával és a szójaszósszal. A keveréket ráöntjük a combokra, majd felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje őket, fóliával lefedve kb. 1,5 órát sütjük 170 fokon. Ha megpuhult a hús leöntjük róla a levet és még pirítunk rajta egyet a sütőben. A kihűlt combokról lefejtjük a húst.

Tofu: A tofut rudacskákra vágjuk, forró serpenyőbe kevés olajat hevítünk, melyen elkezdjük piritani őket. Ha egy kicsit már megpirultak rájuk kanalazzuk a többi hozzávalót és ezzel együtt befejezzük a pirítást.

Vörös káposzta: A káposztát felcsíkozzuk, befőttes üvegbe tesszük. A marináló léhez összekeverjük a többi hozzávalót és ráöntjük a lilakáposztára. Legalább 2-3 órát állni hagyjuk, de a legjobb ha egy egész éjszakát marinálódik.

Mogyorószósz: A mogyorót összeturmixoljuk a kókusztejjel, majd a többi hozzávalóval.

Tekercsek: A risztésztát forró vízbe helyezzük kb. 5 percre és leszűrjük. Keressünk egy akkora edényt, melyben szépen elférnek a rizslapok az áztatáshoz, továbbá fektessünk ki egy nedves konyharuhát a munkaasztalra. A hozzávalókat készítsük ki magunk elé és jöhet a tekercselés kedvünk szerint.

Színes nyári tekercsek tofuval, Ötfűszeres kacsával, mogyoró- és szójaszósszal - STYLELIFE - Gasztronómia - ázsiai ételek, ázsiai receptek, gasztronómia,

Fotó kredit: Baka Szabolcs 

A rizslapot (egyesével) helyezzük a hideg vízbe kb. 30 másodpercre, majd helyezzük át a nedves konyharuhára, kedvünk szerint töltsük meg és tekerjük fel (nem a konyharuhával együtt kell, az csak arra szolgál, hogy nedvesen tartsuk őket). A kész tekercseket a mogyorószósszal, szójaszósszal, aprított korianderrel és mentával tálaljuk.

JEGYZET:
*Kínai ötfűszer keverék: csillagánizs, szegfűszeg, szecsuáni bors, fahéj, édesköménymag


  • ázsiai ételek ázsiai receptek gasztronómia

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Megosztás Küldés
Fodor Mariann

Mióta az eszemet tudom a gasztronómia fontos részét képezi az életemnek. Kisgyerekként mindig a főzős újságok hasábjait bújtam, a tévében a szakács műsorokat vadásztam. Ezen szenvedélyemnek sok éven keresztül csak hobbiként éltem, családom és barátaim nem kis örömére. Majd 2019-ben megszületett az elhatározás, hogy professzionális szinten szeretnék a gasztronómiával foglalkozni, igy beiratkoztam a Culinary Institute of Europe Kulináris művészetek képzésre. Ezzel egy új szakasza kezdődött az életemnek, melynek egy fejezetébe jelen oldal hasábjain keresztül pillanthattok be. Jó kalandozást kívánok! Főzzetek, kóstoljatok, egyetek, hisz ez mind csodálatos!

Szólj hozzá a cikkhez

Kapcsolódó cikkek
Paradicsomos galette - Stylelife, divat, életmód, stílus
Paradicsomos galette
  • Stylelife
Ha ősz, akkor csakis sütőtök - Stylelife, divat, életmód, stílus
Ha ősz, akkor csakis sütőtök
  • Stylelife
Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással
Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal
10 film, ami után elhiszed, hogy létezik az az egy, igaz szerelem - Stylenews, divat, életmód, stílus
10 film, ami után elhiszed, hogy létezik az az egy, igaz szerelem
  • Stylenews
Megbocsátás - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Megbocsátás
  • Keresd a nőt!
Ezért lehet egy introvertált férfi a legjobb társ - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Ezért lehet egy introvertált férfi a legjobb társ
  • Keresd a nőt!
A láthatatlan erőd
Ha csodálatos vagy, miért hagynak el?
Kedves Régi Szerelmem, köszönöm, hogy ráébresztettél, jobbat érdemlek
Ha egy napra férfi lennék
Egy boldog párkapcsolat önmagunk szeretetével kezdődik
Stílusiskola: a szezon kedvencei a hatalmas puha sálak
5 dolog, amiért egész életedben hálás lehetsz

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek

    Paradicsomos galette

    Paradicsomos galette

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    A legjobb hideg levesek kánikula idejére

    A legjobb hideg levesek kánikula idejére

    Nyári desszertek eperrel

    Nyári desszertek eperrel

    Legolvasottabb írások

    10 film, ami után elhiszed, hogy létezik az az egy, igaz szerelem

    10 film, ami után elhiszed, hogy létezik az az egy, igaz szerelem

    Megbocsátás

    Megbocsátás

    Ezért lehet egy introvertált férfi a legjobb társ

    Ezért lehet egy introvertált férfi a legjobb társ

    A láthatatlan erőd

    A láthatatlan erőd

    Ha csodálatos vagy, miért hagynak el?

    Ha csodálatos vagy, miért hagynak el?

    Kedves Régi Szerelmem, köszönöm, hogy ráébresztettél, jobbat érdemlek

    Kedves Régi Szerelmem, köszönöm, hogy ráébresztettél, jobbat érdemlek

    Ha egy napra férfi lennék

    Ha egy napra férfi lennék

    Egy boldog párkapcsolat önmagunk szeretetével kezdődik

    Egy boldog párkapcsolat önmagunk szeretetével kezdődik

    Stílusiskola: a szezon kedvencei a hatalmas puha sálak

    Stílusiskola: a szezon kedvencei a hatalmas puha sálak


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    STYLEPLUS

    DIVAT&STÍLUS

    SZÉPSÉG

    KERESD A NŐT

    STYLELIFE

    STYLENEWS

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • STYLEPLUS
    • DIVAT&STÍLUS
    • SZÉPSÉG
    • KERESD A NŐT
    • STYLELIFE
    • STYLENEWS
    • MENSTYLE.HU
    • Belépés
    • Regisztráció