Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

styleplus.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • STYLEPLUS
  • DIVAT&STÍLUS
  • SZÉPSÉG
  • KERESD A NŐT
  • STYLELIFE
  • STYLENEWS
Belépés  |  Regisztráció  
Keresd a nőt! - Egy igazi férfi oldalán lelhetünk rá az igaz szerelemre

Egy igazi férfi oldalán lelhetünk rá az igaz szerelemre

Keresd a nőt!
Divat & Stílus - A leggyönyörűbb nyári manikűr ötletek

A leggyönyörűbb nyári manikűr ötletek

Divat & Stílus
Keresd a nőt! - Férfiszempont: Minden női lélek

Férfiszempont: Minden női lélek

Keresd a nőt!
 -

  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Sült zellerkrémleves (ropogós zeller, borsos...

Sült zellerkrémleves (ropogós zeller, borsos kecskesajt, petrezselyem relish)

  • 2023. szeptember 24.
  • Fodor Mariann Fodor Mariann
  • Komment
  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Sült zellerkrémleves (ropogós zeller, borsos...

Megérkezett az ősz, most jött el az ideje a bebújós leveseknek A krémlevesek nagyon gyorsan és sokféleképpen elkészíthetőek. A fő alapanyagot süthetjük, főzhetjük vagy akár pirithatjuk is. A levesbetétek tárháza is bőséges. Dúsíthatjuk zöldség chipsszel, kolbászmorzsával, sajttal, de akár frissítő szósszal vagy fűszeres olajjal is. Így született meg ez a zellerkrémleves is, próbáljátok ki!

  Megosztás Küldés

Hozzávalók (4 főre):
Leves
1 nagy zeller
2 db salotta hagyma (apró kockára vágva)
5 evőkanál olívaolaj 
0,5 l zöldségalaplé
szerecsendió
só
bors
5 dkg vaj
Levesbetét
1 negyed zeller
10 dkg krémes kecskesajt
egész bors
Relish*
fél salotta hagyma aprítva
fél bio citrom reszelt héja
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál aprított petrezselyem
só
bors

Sült zellerkrémleves (ropogós zeller, borsos kecskesajt, petrezselyem relish) - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, krémlevesek, receptek,

Fotó: Baka Szabolcs

A leveshez először meg kell sütnünk a zellert, valamint a zeller chipsszet. Ezt együtt fogjuk megtenni. Tisztítsuk meg a zellereket, amit levesnek szánunk vágjuk egyforma kockákra, a chipsnek szánt adagot pedig vékony lapocskákra. Locsoljuk meg a zöldségeket olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk meg őket, majd tegyük a 180 C-ra előmelegített sütőbe. A levesnek szánt zöldséget kb. 30 perc múlva vegyük ki, a chipsszeket pedig akkor, amikor már jól megpirultak. 

Míg a zeller sül, addig az apróra vágott salotta hagymát pirítsuk meg olívaolajon, majd engedjük fel az alaplével.
Továbbá készítsük el a relish-t, melyhez a salotta hagymát összekeverem a citromlével és a sóval, hagyom állni 10 percig, majd hozzáadom a többi hozzávalót is és további 30 percig hagyom állni még. Ez idő alatt van idejük összeérni az ízeknek. 

Ha letelt zeller sütési ideje (nem muszáj, hogy teljesen puha legyen, úgyis főzni fogjuk még egy kicsit), akkor tegyük az alaplébe a zöldségeket. Ízesítsük a levest, sóval, borssal és egy kis szerecsendióval. Főzzük puhára a zöldségeket, pürésitsük botmixerrel, végül keverjük bele a vajat.
Háromból kettő levesbetétünket a főzés alatt már elkészítettük, az utolsó lesz a kecskesajt. Ehhez a friss kecskesajtból formázzunk meggy nagyságú golyókat és forgassuk bele őket durvára őrült színes borsba.

Tálalás során variálhatjuk, hogy csak egy-egy feltétet teszünk a levesbe, de akár mind a három is használható egyszerre, hisz az ízek szépen kiegészítek egymást. 

*Pikáns ízű szósz, melyet kis mennyiségben fogyasztanak. Célja hogy erőteljes izével pikáns ízt adjon az ételeknek.

További finom receptekért látogass el Facebook és Instagram oldalamra. 

  • gasztronómia krémlevesek receptek

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Megosztás Küldés
Fodor Mariann

Mióta az eszemet tudom a gasztronómia fontos részét képezi az életemnek. Kisgyerekként mindig a főzős újságok hasábjait bújtam, a tévében a szakács műsorokat vadásztam. Ezen szenvedélyemnek sok éven keresztül csak hobbiként éltem, családom és barátaim nem kis örömére. Majd 2019-ben megszületett az elhatározás, hogy professzionális szinten szeretnék a gasztronómiával foglalkozni, igy beiratkoztam a Culinary Institute of Europe Kulináris művészetek képzésre. Ezzel egy új szakasza kezdődött az életemnek, melynek egy fejezetébe jelen oldal hasábjain keresztül pillanthattok be. Jó kalandozást kívánok! Főzzetek, kóstoljatok, egyetek, hisz ez mind csodálatos!

Szólj hozzá a cikkhez

Kapcsolódó cikkek
Nyári desszertek eperrel - Stylelife, divat, életmód, stílus
Nyári desszertek eperrel
  • Stylelife
A keleti gasztronómia jellegzetességei - Stylelife, divat, életmód, stílus
A keleti gasztronómia jellegzetességei
  • Stylelife
A legfinomabb zabpalacsinta receptek
Egészben sült karfiol, isteni szószokkal (zöld tahini, zöldfűszeres joghurt)
Melletted megállapodnék - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Melletted megállapodnék
  • Keresd a nőt!
A szerelem, és a szeretet közötti különbség - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
A szerelem, és a szeretet közötti különbség
  • Keresd a nőt!
El fogod veszíteni azt a személyt, akire mindig is vártál - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
El fogod veszíteni azt a személyt, akire mindig is vártál
  • Keresd a nőt!
Ne akarj egyszerűt magad mellé!
Mire vágyik a domináns férfi?
4 mondat, amit imádni fog a pasid
Férfiszempont: Szerelemben elköteleződni csak egy ember felé lehet
Ha gyerekként egyedül voltál, felnőttként is ezt a terhet cipeled
Amire igazán vágyunk: régimódi randizási szokások
Hagyd magad mögött az önkritikádat!

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek

    Nyári desszertek eperrel

    Nyári desszertek eperrel

    A keleti gasztronómia jellegzetességei

    A keleti gasztronómia jellegzetességei

    A legfinomabb zabpalacsinta receptek

    A legfinomabb zabpalacsinta receptek

    Egészben sült karfiol, isteni szószokkal (zöld tahini, zöldfűszeres joghurt)

    Egészben sült karfiol, isteni szószokkal (zöld tahini, zöldfűszeres joghurt)

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    Paradicsom consommé, tonhalgombóccal

    Paradicsom consommé, tonhalgombóccal

    Legolvasottabb írások

    Melletted megállapodnék

    Melletted megállapodnék

    A szerelem, és a szeretet közötti különbség

    A szerelem, és a szeretet közötti különbség

    El fogod veszíteni azt a személyt, akire mindig is vártál

    El fogod veszíteni azt a személyt, akire mindig is vártál

    Ne akarj egyszerűt magad mellé!

    Ne akarj egyszerűt magad mellé!

    Mire vágyik a domináns férfi?

    Mire vágyik a domináns férfi?

    4 mondat, amit imádni fog a pasid

    4 mondat, amit imádni fog a pasid

    Férfiszempont: Szerelemben elköteleződni csak egy ember felé lehet

    Férfiszempont: Szerelemben elköteleződni csak egy ember felé lehet

    Ha gyerekként egyedül voltál, felnőttként is ezt a terhet cipeled

    Ha gyerekként egyedül voltál, felnőttként is ezt a terhet cipeled

    Amire igazán vágyunk: régimódi randizási szokások

    Amire igazán vágyunk: régimódi randizási szokások


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    STYLEPLUS

    DIVAT&STÍLUS

    SZÉPSÉG

    KERESD A NŐT

    STYLELIFE

    STYLENEWS

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • STYLEPLUS
    • DIVAT&STÍLUS
    • SZÉPSÉG
    • KERESD A NŐT
    • STYLELIFE
    • STYLENEWS
    • MENSTYLE.HU
    • Belépés
    • Regisztráció