Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

styleplus.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • STYLEPLUS
  • DIVAT&STÍLUS
  • SZÉPSÉG
  • KERESD A NŐT
  • STYLELIFE
  • STYLENEWS
Belépés  |  Regisztráció  
Keresd a nőt! - Egy igazi férfi oldalán lelhetünk rá az igaz szerelemre

Egy igazi férfi oldalán lelhetünk rá az igaz szerelemre

Keresd a nőt!
Divat & Stílus - A leggyönyörűbb nyári manikűr ötletek

A leggyönyörűbb nyári manikűr ötletek

Divat & Stílus
Keresd a nőt! - Férfiszempont: Minden női lélek

Férfiszempont: Minden női lélek

Keresd a nőt!
 -

  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Paradicsomos galette

Paradicsomos galette

  • 2024. november 17.
  • Fodor Mariann Fodor Mariann
  • Komment
  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Paradicsomos galette

Nem tudod még mit készíts? Ez a finom paradicsomos galette remek választás lehet, hisz minden földi jóval kínálhatod.

  Megosztás Küldés

Hozzávalók (6-8 szelethez):
400 g paradicsom (legjobb, ha különböző méretűek és színűek)
250 g búzaliszt
50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
200 g vaj (behűtve)
1 teáskanál só
3 evőkanál hideg víz
2-3 evőkanál tejföl (amennyit felvesz a tészta)
só 
apróra tört színes bors
friss oregánó
3 evőkanál olívaolaj

Paradicsomos galette - STYLELIFE - Gasztronómia - galette, gasztronómia, paradicsom,

A lisztbe bele kockázzuk a hideg vajat és szétmorzsoljuk benne. Beletesszük a sót, átkeverjük és a többi hozzávalóval együtt gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle, majd legalább 30 percre a hűtőbe tesszük. 

Amig a tészta a hűtőben pihen, a paradicsomokat előkésztjük. Kb. 1 cm-es szeleteket vágunk belőlük, majd sózzuk, borsozzuk, rácsipkedjük az oregánó leveleket és meglocsoljuk az olíva olajjal.

Paradicsomos galette - STYLELIFE - Gasztronómia - galette, gasztronómia, paradicsom,

A tésztát sütőpapíron kinyújtjuk kb. 1 cm vékonyra, közepére helyezzük a paradicsom szeleteket (kb. a szélétől 3-4 centit kihagyva) és felhajtogatjuk rá a szélét. A felhajtott részt tojással megkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz.

TIPP: A kész paradicsom galette-et melegen és hidegen fogyaszthatjuk. Tálalhatjuk mozzarellával, hajszálvékony sonkaszeletekkel, olívabogyókkal, de akár pestóval is. 

  • galette gasztronómia paradicsom

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Megosztás Küldés
Fodor Mariann

Mióta az eszemet tudom a gasztronómia fontos részét képezi az életemnek. Kisgyerekként mindig a főzős újságok hasábjait bújtam, a tévében a szakács műsorokat vadásztam. Ezen szenvedélyemnek sok éven keresztül csak hobbiként éltem, családom és barátaim nem kis örömére. Majd 2019-ben megszületett az elhatározás, hogy professzionális szinten szeretnék a gasztronómiával foglalkozni, igy beiratkoztam a Culinary Institute of Europe Kulináris művészetek képzésre. Ezzel egy új szakasza kezdődött az életemnek, melynek egy fejezetébe jelen oldal hasábjain keresztül pillanthattok be. Jó kalandozást kívánok! Főzzetek, kóstoljatok, egyetek, hisz ez mind csodálatos!

Szólj hozzá a cikkhez

Kapcsolódó cikkek
Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal - Stylelife, divat, életmód, stílus
Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal
  • Stylelife
A legjobb hideg levesek kánikula idejére - Stylelife, divat, életmód, stílus
A legjobb hideg levesek kánikula idejére
  • Stylelife
Nyári gyümölcsös galette recept
Nyári desszertek eperrel
Amikor végleg betelik a pohár egy nőnél - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Amikor végleg betelik a pohár egy nőnél
  • Keresd a nőt!
Szeretlek, csak nem úgy - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Szeretlek, csak nem úgy
  • Keresd a nőt!
Érdekességek a kék szemű emberekről - Stylelife, divat, életmód, stílus
Érdekességek a kék szemű emberekről
  • Stylelife
Majd akkor udvarolok, ha férfi leszek
Amikor a lelked fáradt
Azt lásd bennem, aki lehetnék
A lótuszvirág üzenete
Előbb behízelgi magát, aztán rombol – Hogyan védekezz a nárcisztikus manipuláció ellen?
Mindent a szűz csillagjegyű emberekről
Hogyan kezeljük a gyorsan zsírosodó hajat?

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    A legjobb hideg levesek kánikula idejére

    A legjobb hideg levesek kánikula idejére

    Nyári gyümölcsös galette recept

    Nyári gyümölcsös galette recept

    Nyári desszertek eperrel

    Nyári desszertek eperrel

    A keleti gasztronómia jellegzetességei

    A keleti gasztronómia jellegzetességei

    Egészben sült karfiol, isteni szószokkal (zöld tahini, zöldfűszeres joghurt)

    Egészben sült karfiol, isteni szószokkal (zöld tahini, zöldfűszeres joghurt)

    Legolvasottabb írások

    Amikor végleg betelik a pohár egy nőnél

    Amikor végleg betelik a pohár egy nőnél

    Szeretlek, csak nem úgy

    Szeretlek, csak nem úgy

    Érdekességek a kék szemű emberekről

    Érdekességek a kék szemű emberekről

    Majd akkor udvarolok, ha férfi leszek

    Majd akkor udvarolok, ha férfi leszek

    Amikor a lelked fáradt

    Amikor a lelked fáradt

    Azt lásd bennem, aki lehetnék

    Azt lásd bennem, aki lehetnék

    A lótuszvirág üzenete

    A lótuszvirág üzenete

    Előbb behízelgi magát, aztán rombol – Hogyan védekezz a nárcisztikus manipuláció ellen?

    Előbb behízelgi magát, aztán rombol – Hogyan védekezz a nárcisztikus manipuláció ellen?

    Mindent a szűz csillagjegyű emberekről

    Mindent a szűz csillagjegyű emberekről


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    STYLEPLUS

    DIVAT&STÍLUS

    SZÉPSÉG

    KERESD A NŐT

    STYLELIFE

    STYLENEWS

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • STYLEPLUS
    • DIVAT&STÍLUS
    • SZÉPSÉG
    • KERESD A NŐT
    • STYLELIFE
    • STYLENEWS
    • MENSTYLE.HU
    • Belépés
    • Regisztráció