Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

styleplus.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • STYLEPLUS
  • DIVAT&STÍLUS
  • SZÉPSÉG
  • KERESD A NŐT
  • STYLELIFE
  • STYLENEWS
Belépés  |  Regisztráció  
Keresd a nőt! - Egy igazi férfi oldalán lelhetünk rá az igaz szerelemre

Egy igazi férfi oldalán lelhetünk rá az igaz szerelemre

Keresd a nőt!
Divat & Stílus - A leggyönyörűbb nyári manikűr ötletek

A leggyönyörűbb nyári manikűr ötletek

Divat & Stílus
Keresd a nőt! - Férfiszempont: Minden női lélek

Férfiszempont: Minden női lélek

Keresd a nőt!
 -

  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Paradicsomos galette

Paradicsomos galette

  • 2024. november 17.
  • Fodor Mariann Fodor Mariann
  • Komment
  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Paradicsomos galette

Nem tudod még mit készíts? Ez a finom paradicsomos galette remek választás lehet, hisz minden földi jóval kínálhatod.

  Megosztás Küldés

Hozzávalók (6-8 szelethez):
400 g paradicsom (legjobb, ha különböző méretűek és színűek)
250 g búzaliszt
50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
200 g vaj (behűtve)
1 teáskanál só
3 evőkanál hideg víz
2-3 evőkanál tejföl (amennyit felvesz a tészta)
só 
apróra tört színes bors
friss oregánó
3 evőkanál olívaolaj

Paradicsomos galette - STYLELIFE - Gasztronómia - galette, gasztronómia, paradicsom,

A lisztbe bele kockázzuk a hideg vajat és szétmorzsoljuk benne. Beletesszük a sót, átkeverjük és a többi hozzávalóval együtt gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle, majd legalább 30 percre a hűtőbe tesszük. 

Amig a tészta a hűtőben pihen, a paradicsomokat előkésztjük. Kb. 1 cm-es szeleteket vágunk belőlük, majd sózzuk, borsozzuk, rácsipkedjük az oregánó leveleket és meglocsoljuk az olíva olajjal.

Paradicsomos galette - STYLELIFE - Gasztronómia - galette, gasztronómia, paradicsom,

A tésztát sütőpapíron kinyújtjuk kb. 1 cm vékonyra, közepére helyezzük a paradicsom szeleteket (kb. a szélétől 3-4 centit kihagyva) és felhajtogatjuk rá a szélét. A felhajtott részt tojással megkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz.

TIPP: A kész paradicsom galette-et melegen és hidegen fogyaszthatjuk. Tálalhatjuk mozzarellával, hajszálvékony sonkaszeletekkel, olívabogyókkal, de akár pestóval is. 

  • galette gasztronómia paradicsom

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Megosztás Küldés
Fodor Mariann

Mióta az eszemet tudom a gasztronómia fontos részét képezi az életemnek. Kisgyerekként mindig a főzős újságok hasábjait bújtam, a tévében a szakács műsorokat vadásztam. Ezen szenvedélyemnek sok éven keresztül csak hobbiként éltem, családom és barátaim nem kis örömére. Majd 2019-ben megszületett az elhatározás, hogy professzionális szinten szeretnék a gasztronómiával foglalkozni, igy beiratkoztam a Culinary Institute of Europe Kulináris művészetek képzésre. Ezzel egy új szakasza kezdődött az életemnek, melynek egy fejezetébe jelen oldal hasábjain keresztül pillanthattok be. Jó kalandozást kívánok! Főzzetek, kóstoljatok, egyetek, hisz ez mind csodálatos!

Szólj hozzá a cikkhez

Kapcsolódó cikkek
Ha ősz, akkor csakis sütőtök - Stylelife, divat, életmód, stílus
Ha ősz, akkor csakis sütőtök
  • Stylelife
Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással - Stylelife, divat, életmód, stílus
Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással
  • Stylelife
Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal
A legjobb hideg levesek kánikula idejére
Amikor a férfi nem tud dönteni - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Amikor a férfi nem tud dönteni
  • Keresd a nőt!
Mindig a nő választ! - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Mindig a nő választ!
  • Keresd a nőt!
A szexuális vonzerő titkai - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
A szexuális vonzerő titkai
  • Keresd a nőt!
Ha te nem lennél
Az alacsony önértékelés 3 biztos jele a párkapcsolatokban
Életünk férfijai: Apa csak egy van
Az introvertált személy 4 típusa – Te melyik vagy?
Érzelmes úriemberek, vagy érzéketlen macsók?
Miért nem változik meg egy mérgező ember?
Az Idő fogságában

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    A legjobb hideg levesek kánikula idejére

    A legjobb hideg levesek kánikula idejére

    Nyári gyümölcsös galette recept

    Nyári gyümölcsös galette recept

    Nyári desszertek eperrel

    Nyári desszertek eperrel

    Legolvasottabb írások

    Amikor a férfi nem tud dönteni

    Amikor a férfi nem tud dönteni

    Mindig a nő választ!

    Mindig a nő választ!

    A szexuális vonzerő titkai

    A szexuális vonzerő titkai

    Ha te nem lennél

    Ha te nem lennél

    Az alacsony önértékelés 3 biztos jele a párkapcsolatokban

    Az alacsony önértékelés 3 biztos jele a párkapcsolatokban

    Életünk férfijai: Apa csak egy van

    Életünk férfijai: Apa csak egy van

    Az introvertált személy 4 típusa – Te melyik vagy?

    Az introvertált személy 4 típusa – Te melyik vagy?

    Érzelmes úriemberek, vagy érzéketlen macsók?

    Érzelmes úriemberek, vagy érzéketlen macsók?

    Miért nem változik meg egy mérgező ember?

    Miért nem változik meg egy mérgező ember?


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    STYLEPLUS

    DIVAT&STÍLUS

    SZÉPSÉG

    KERESD A NŐT

    STYLELIFE

    STYLENEWS

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • STYLEPLUS
    • DIVAT&STÍLUS
    • SZÉPSÉG
    • KERESD A NŐT
    • STYLELIFE
    • STYLENEWS
    • MENSTYLE.HU
    • Belépés
    • Regisztráció