Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

styleplus.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • STYLEPLUS
  • DIVAT&STÍLUS
  • SZÉPSÉG
  • KERESD A NŐT
  • STYLELIFE
  • STYLENEWS
Belépés  |  Regisztráció  
Keresd a nőt! - Egy igazi férfi oldalán lelhetünk rá az igaz szerelemre

Egy igazi férfi oldalán lelhetünk rá az igaz szerelemre

Keresd a nőt!
Divat & Stílus - A leggyönyörűbb nyári manikűr ötletek

A leggyönyörűbb nyári manikűr ötletek

Divat & Stílus
Keresd a nőt! - Férfiszempont: Minden női lélek

Férfiszempont: Minden női lélek

Keresd a nőt!
 -

  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Lazacos farfalle (pirított újhagyma, tökmagos...

Lazacos farfalle (pirított újhagyma, tökmagos petrezselymes pesto)

  • 2021. szeptember 21.
  • Fodor Mariann Fodor Mariann
  • Komment
  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Lazacos farfalle (pirított újhagyma, tökmagos...

Ki ne szeretné a tésztát? Ez a tészta pedig tökéletes választás gyors ebédnek vagy vacsorának. Imádom a lazacot, és a pestót! De ha valaki nem halpárti, lazac helyett akár csirkemellel is elkészítheti.

  Megosztás Küldés

A pestóban a tökmagot egy kicsit roppanósra kell hagyni. A karamellizált újhagyma édessége pedig minden falatot még csodálatosabbá tesz.

Hozzávalók (2 főre):
Paradicsomszósz
500 g paradicsom (hámozva, apró kockára vágva)
2 gerezd fokhagyma (zúzva)
6 szál újhagyma (2 cm-es darabokra vágva)
300 g lazacfilé (felkockázva, bőr nélkül)
2 szem kardamom hüvely (megroppantva)
2 evőkanál olívaolaj
víz 
só 
bors
Tészta
200 g farfalle
1 L forró víz
3 nagy csipet só

Pesto
30 g petrezselyem
30 g bazsalikom
30 ml olívaolaj
20 g tökmag
2 evőkanál limelé
só

Lazacos farfalle (pirított újhagyma, tökmagos petrezselymes pesto) - STYLELIFE - Gasztronómia - farfalle, gasztronómia, lazacos farfalle, pestos tészta, tészta,

Az újhagyma darabokat kevés olajon barnára pirítjuk, majd kiszedjük őket egy külön edénybe. A paradicsomokat leforrázzuk és meghámozzuk. A reszelt fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kardamomt is. Sűrű szószt főzünk belőle, időközben ha kell vizet adagolunk hozzá.

Amíg fő a paradicsomszósz, a lazacot nagyobb kockákra vágjuk, valamint a farfalle tésztát sós forrásban lévő vízben kifőzzük. 
A pestóhoz összeturmixoljuk a petrezselymet, bazsalikomot, olívaolajat, limelevet. Sózzuk, ha elég pépes, beletesszük a tökmagot is, mellyel még egy kicsit pürésítjük. A tökmag maradhat darabosabb, jót tesz neki ha roppanós marad néhol.

Lazacos farfalle (pirított újhagyma, tökmagos petrezselymes pesto) - STYLELIFE - Gasztronómia - farfalle, gasztronómia, lazacos farfalle, pestos tészta, tészta,

Ha kész a szósz, kivesszük a kardamom hüvelyeket belőle. Beletesszük a lazackockákat és még néhány percig folyamatosan kavargatva főzzük, míg a lazac is megfő. Utolsó lépésként a tészta főzővizéből kb. 4 evőkanállal hozzáadunk a szószhoz, valamint a 2 evőkanál olivaolajat is tesszünk bele. A szószt összekeverjük a frissen kifőtt tésztával, valamint a karamellizált újhagyma darabokkal. Tálaláskor a szószos tésztát, meglocsoljuk a pestóval, meghintjük parmezánnal, valamint bazsalikom levelekkel díszítjük. 

  • farfalle gasztronómia lazacos farfalle pestos tészta tészta

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Megosztás Küldés
Fodor Mariann

Mióta az eszemet tudom a gasztronómia fontos részét képezi az életemnek. Kisgyerekként mindig a főzős újságok hasábjait bújtam, a tévében a szakács műsorokat vadásztam. Ezen szenvedélyemnek sok éven keresztül csak hobbiként éltem, családom és barátaim nem kis örömére. Majd 2019-ben megszületett az elhatározás, hogy professzionális szinten szeretnék a gasztronómiával foglalkozni, igy beiratkoztam a Culinary Institute of Europe Kulináris művészetek képzésre. Ezzel egy új szakasza kezdődött az életemnek, melynek egy fejezetébe jelen oldal hasábjain keresztül pillanthattok be. Jó kalandozást kívánok! Főzzetek, kóstoljatok, egyetek, hisz ez mind csodálatos!

Szólj hozzá a cikkhez

Kapcsolódó cikkek
Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással - Stylelife, divat, életmód, stílus
Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással
  • Stylelife
Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal - Stylelife, divat, életmód, stílus
Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal
  • Stylelife
A legjobb hideg levesek kánikula idejére
Nyári desszertek eperrel
Ha szeretsz valakit, nem sétálsz el - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Ha szeretsz valakit, nem sétálsz el
  • Keresd a nőt!
Szerelem, vagy szexuális vonzás? – Tudd a különbséget! - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Szerelem, vagy szexuális vonzás? – Tudd a különbséget!
  • Keresd a nőt!
Ha végre fontos leszel magadnak - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Ha végre fontos leszel magadnak
  • Keresd a nőt!
A szeretői viszony tényleg csak halogató, időhúzó kötelék?
Szabadítsuk fel a Férfiakat!
Ha egy erős, szerető anya nevel fel, akkor kemény, és magabiztos nővé fogsz válni
Férfiszempont: Minden a megfelelő időben érkezik
A legfinomabb almás pite receptje
Stílusiskola: így viselj miniszoknyát, amikor hűvösre fordul az idő
Stílusiskola: így viselj hosszú szoknyákat az őszi szezonban

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    A legjobb hideg levesek kánikula idejére

    A legjobb hideg levesek kánikula idejére

    Nyári desszertek eperrel

    Nyári desszertek eperrel

    A keleti gasztronómia jellegzetességei

    A keleti gasztronómia jellegzetességei

    Egészben sült karfiol, isteni szószokkal (zöld tahini, zöldfűszeres joghurt)

    Egészben sült karfiol, isteni szószokkal (zöld tahini, zöldfűszeres joghurt)

    Legolvasottabb írások

    Ha szeretsz valakit, nem sétálsz el

    Ha szeretsz valakit, nem sétálsz el

    Szerelem, vagy szexuális vonzás? – Tudd a különbséget!

    Szerelem, vagy szexuális vonzás? – Tudd a különbséget!

    Ha végre fontos leszel magadnak

    Ha végre fontos leszel magadnak

    A szeretői viszony tényleg csak halogató, időhúzó kötelék?

    A szeretői viszony tényleg csak halogató, időhúzó kötelék?

    Szabadítsuk fel a Férfiakat!

    Szabadítsuk fel a Férfiakat!

    Ha egy erős, szerető anya nevel fel, akkor kemény, és magabiztos nővé fogsz válni

    Ha egy erős, szerető anya nevel fel, akkor kemény, és magabiztos nővé fogsz válni

    Férfiszempont: Minden a megfelelő időben érkezik

    Férfiszempont: Minden a megfelelő időben érkezik

    A legfinomabb almás pite receptje

    A legfinomabb almás pite receptje

    Stílusiskola: így viselj miniszoknyát, amikor hűvösre fordul az idő

    Stílusiskola: így viselj miniszoknyát, amikor hűvösre fordul az idő


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    STYLEPLUS

    DIVAT&STÍLUS

    SZÉPSÉG

    KERESD A NŐT

    STYLELIFE

    STYLENEWS

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • STYLEPLUS
    • DIVAT&STÍLUS
    • SZÉPSÉG
    • KERESD A NŐT
    • STYLELIFE
    • STYLENEWS
    • MENSTYLE.HU
    • Belépés
    • Regisztráció