Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

styleplus.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • STYLEPLUS
  • DIVAT&STÍLUS
  • SZÉPSÉG
  • KERESD A NŐT
  • STYLELIFE
  • STYLENEWS
Belépés  |  Regisztráció  
Keresd a nőt! - Egy igazi férfi oldalán lelhetünk rá az igaz szerelemre

Egy igazi férfi oldalán lelhetünk rá az igaz szerelemre

Keresd a nőt!
Divat & Stílus - A leggyönyörűbb nyári manikűr ötletek

A leggyönyörűbb nyári manikűr ötletek

Divat & Stílus
Keresd a nőt! - Férfiszempont: Minden női lélek

Férfiszempont: Minden női lélek

Keresd a nőt!
 -

  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás...

Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

  • 2025. augusztus 23.
  • Fodor Mariann Fodor Mariann
  • Komment
  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás...

Bevallom, mikor először találkoztam a szilvaleves és a pisztáciás morzsába forgatott gombóc párosával, legfőképp az étel gyönyörű színe ragadott magával. Szemet gyönyörködtető étel.

  Megosztás Küldés

Igy mindenképpen el kellett készítenem a saját verziómat is. Eszembe jutott, mi lenne ha tennék a levesbe egy kis céklát is, hisz a színe úgy még csodálatosabb lesz, az íze pedig szuperül harmonizál a szilvával. A lenti túrógombóc receptet pedig bátran használhatjátok önmagában is. Mindig működik, sosem esik szét, szuper gyors és hihetetlen finom.

Hozzávalók (2 főre):
Leves: 
500 g szilva
150 g cékla (turmixolva)
2 dl víz
2 evőkanál cukor
1 csipet só
2 ág rozmaring
3 szem szegfűbors
4 szem borókabogyó
Pisztáciás morzsa:
100 g zsemlemorzsa
20 g vaj
2 evőkanál kristálycukor
90 g pisztácia (tisztítva)
3-4 bazsalikom levél
Túrógombóc:
250 g túró
35 g búzadara
1 tojás (szétválasztva)
1 csipet só

Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, krémlevesek, receptek, szilvakrémleves, szilvakrémleves túrógombóccal, túrógombóc,

A leveshez a kimagozott szilvát és a megtisztított, turmixgépben pürésített céklát 2 dl vízzel feltesszük főzni. Ízesítjük cukorral, sóval, borókabogyóval, szegfűborssal, valamint a rozmaringgal. Miután a leves felforrt még 5 percig gyöngyözve főzzük tovább, majd levesszük a tűzről, kiszedjük belőle a rozmaringot, borókabogyót és szegfűborsot és botmixerrel pürésítjük. 

A morzsához a vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, ha elolvadt, beletesszük a zsemlemorzsát, pirítani kezdjük, végül hozzáadjuk a kristálycukrot ezzel is pirítjuk még 2-3 percig. A morzsa befejezéseként a pisztáciát, a bazsalikom levelekkel és a pirult morzsával aprító gépben összemixeljük.
A túrógombóchoz a túrót áttörjük, összekeverjük a sóval, a tojássárgájával, valamint a kimért búzadarával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzákeverjük a túrós keverékhez. Kisebb, sárgabarack nagyságú gombócokat formázunk a masszából. Lobogó, enyhén sós forró vízben 10 percig főzzük őket, majd levesszük a tűzről a fazekat és még 5 percig állni hagyjuk a főzővízben a gombócokat, végül leszürjük őket.

Tálaláskor a gombócokat beleforgatjuk a kész morzsába és a forró levessel szervírozzuk őket. Díszíthetjük a levest szárított rózsaszirommal, búzavirággal, cékla chipsszel, bazsalikommal vagy mentával. 

TIPP: A gombóc esetében az a tapasztalatom, hogy boltban vásárolható túróból jobb elkészíteni őket, a házi túró okozhat problémákat az állagban. A túrógombóc, mint levesbetét használható még meggykrémlevesbe, szamóca- vagy akár málnakrémlevesbe is 

További finom receptekért látogass el Facebook oldalamra. 

  • gasztronómia krémlevesek receptek szilvakrémleves szilvakrémleves túrógombóccal túrógombóc

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Megosztás Küldés
Fodor Mariann

Mióta az eszemet tudom a gasztronómia fontos részét képezi az életemnek. Kisgyerekként mindig a főzős újságok hasábjait bújtam, a tévében a szakács műsorokat vadásztam. Ezen szenvedélyemnek sok éven keresztül csak hobbiként éltem, családom és barátaim nem kis örömére. Majd 2019-ben megszületett az elhatározás, hogy professzionális szinten szeretnék a gasztronómiával foglalkozni, igy beiratkoztam a Culinary Institute of Europe Kulináris művészetek képzésre. Ezzel egy új szakasza kezdődött az életemnek, melynek egy fejezetébe jelen oldal hasábjain keresztül pillanthattok be. Jó kalandozást kívánok! Főzzetek, kóstoljatok, egyetek, hisz ez mind csodálatos!

Szólj hozzá a cikkhez

Kapcsolódó cikkek
Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással - Stylelife, divat, életmód, stílus
Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással
  • Stylelife
Körtés-grapefruitos pite mandulakrémmel - Stylelife, divat, életmód, stílus
Körtés-grapefruitos pite mandulakrémmel
  • Stylelife
Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal
A legjobb hideg levesek kánikula idejére
Ha szeretsz valakit, nem sétálsz el - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Ha szeretsz valakit, nem sétálsz el
  • Keresd a nőt!
Szerelem, vagy szexuális vonzás? – Tudd a különbséget! - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Szerelem, vagy szexuális vonzás? – Tudd a különbséget!
  • Keresd a nőt!
Ha végre fontos leszel magadnak - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Ha végre fontos leszel magadnak
  • Keresd a nőt!
A szeretői viszony tényleg csak halogató, időhúzó kötelék?
Szabadítsuk fel a Férfiakat!
Ha egy erős, szerető anya nevel fel, akkor kemény, és magabiztos nővé fogsz válni
Férfiszempont: Minden a megfelelő időben érkezik
A legfinomabb almás pite receptje
Stílusiskola: így viselj miniszoknyát, amikor hűvösre fordul az idő
Stílusiskola: így viselj hosszú szoknyákat az őszi szezonban

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Körtés-grapefruitos pite mandulakrémmel

    Körtés-grapefruitos pite mandulakrémmel

    A legjobb hideg levesek kánikula idejére

    A legjobb hideg levesek kánikula idejére

    Finom smoothie receptek

    Finom smoothie receptek

    Nyári desszertek eperrel

    Nyári desszertek eperrel

    A keleti gasztronómia jellegzetességei

    A keleti gasztronómia jellegzetességei

    Legolvasottabb írások

    Ha szeretsz valakit, nem sétálsz el

    Ha szeretsz valakit, nem sétálsz el

    Szerelem, vagy szexuális vonzás? – Tudd a különbséget!

    Szerelem, vagy szexuális vonzás? – Tudd a különbséget!

    Ha végre fontos leszel magadnak

    Ha végre fontos leszel magadnak

    A szeretői viszony tényleg csak halogató, időhúzó kötelék?

    A szeretői viszony tényleg csak halogató, időhúzó kötelék?

    Szabadítsuk fel a Férfiakat!

    Szabadítsuk fel a Férfiakat!

    Ha egy erős, szerető anya nevel fel, akkor kemény, és magabiztos nővé fogsz válni

    Ha egy erős, szerető anya nevel fel, akkor kemény, és magabiztos nővé fogsz válni

    Férfiszempont: Minden a megfelelő időben érkezik

    Férfiszempont: Minden a megfelelő időben érkezik

    A legfinomabb almás pite receptje

    A legfinomabb almás pite receptje

    Stílusiskola: így viselj miniszoknyát, amikor hűvösre fordul az idő

    Stílusiskola: így viselj miniszoknyát, amikor hűvösre fordul az idő


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    STYLEPLUS

    DIVAT&STÍLUS

    SZÉPSÉG

    KERESD A NŐT

    STYLELIFE

    STYLENEWS

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • STYLEPLUS
    • DIVAT&STÍLUS
    • SZÉPSÉG
    • KERESD A NŐT
    • STYLELIFE
    • STYLENEWS
    • MENSTYLE.HU
    • Belépés
    • Regisztráció