Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

styleplus.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • STYLEPLUS
  • DIVAT&STÍLUS
  • SZÉPSÉG
  • KERESD A NŐT
  • STYLELIFE
  • STYLENEWS
Belépés  |  Regisztráció  
Keresd a nőt! - Egy igazi férfi oldalán lelhetünk rá az igaz szerelemre

Egy igazi férfi oldalán lelhetünk rá az igaz szerelemre

Keresd a nőt!
Divat & Stílus - A leggyönyörűbb nyári manikűr ötletek

A leggyönyörűbb nyári manikűr ötletek

Divat & Stílus
Keresd a nőt! - Férfiszempont: Minden női lélek

Férfiszempont: Minden női lélek

Keresd a nőt!
 -

  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás...

Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

  • 2023. augusztus 20.
  • Fodor Mariann Fodor Mariann
  • Komment
  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás...

Bevallom, mikor először találkoztam a szilvaleves és a pisztáciás morzsába forgatott gombóc párosával, legfőképp az étel gyönyörű színe ragadott magával. Szemet gyönyörködtető étel.

  Megosztás Küldés

Igy mindenképpen el kellett készítenem a saját verziómat is. Eszembe jutott, mi lenne ha tennék a levesbe egy kis céklát is, hisz a színe úgy még csodálatosabb lesz, az íze pedig szuperül harmonizál a szilvával. A lenti túrógombóc receptet pedig bátran használhatjátok önmagában is. Mindig működik, sosem esik szét, szuper gyors és hihetetlen finom.

Hozzávalók (2 főre):
Leves: 
500 g szilva
150 g cékla (turmixolva)
2 dl víz
2 evőkanál cukor
1 csipet só
2 ág rozmaring
3 szem szegfűbors
4 szem borókabogyó
Pisztáciás morzsa:
100 g zsemlemorzsa
20 g vaj
2 evőkanál kristálycukor
90 g pisztácia (tisztítva)
3-4 bazsalikom levél
Túrógombóc:
250 g túró
35 g búzadara
1 tojás (szétválasztva)
1 csipet só

Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, krémlevesek, receptek, szilvakrémleves, szilvakrémleves túrógombóccal, túrógombóc,

A leveshez a kimagozott szilvát és a megtisztított, turmixgépben pürésített céklát 2 dl vízzel feltesszük főzni. Ízesítjük cukorral, sóval, borókabogyóval, szegfűborssal, valamint a rozmaringgal. Miután a leves felforrt még 5 percig gyöngyözve főzzük tovább, majd levesszük a tűzről, kiszedjük belőle a rozmaringot, borókabogyót és szegfűborsot és botmixerrel pürésítjük. 

A morzsához a vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, ha elolvadt, beletesszük a zsemlemorzsát, pirítani kezdjük, végül hozzáadjuk a kristálycukrot ezzel is pirítjuk még 2-3 percig. A morzsa befejezéseként a pisztáciát, a bazsalikom levelekkel és a pirult morzsával aprító gépben összemixeljük.
A túrógombóchoz a túrót áttörjük, összekeverjük a sóval, a tojássárgájával, valamint a kimért búzadarával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzákeverjük a túrós keverékhez. Kisebb, sárgabarack nagyságú gombócokat formázunk a masszából. Lobogó, enyhén sós forró vízben 10 percig főzzük őket, majd levesszük a tűzről a fazekat és még 5 percig állni hagyjuk a főzővízben a gombócokat, végül leszürjük őket.

Tálaláskor a gombócokat beleforgatjuk a kész morzsába és a forró levessel szervírozzuk őket. Díszíthetjük a levest szárított rózsaszirommal, búzavirággal, cékla chipsszel, bazsalikommal vagy mentával. 

TIPP: A gombóc esetében az a tapasztalatom, hogy boltban vásárolható túróból jobb elkészíteni őket, a házi túró okozhat problémákat az állagban. A túrógombóc, mint levesbetét használható még meggykrémlevesbe, szamóca- vagy akár málnakrémlevesbe is 

További finom receptekért látogass el Facebook oldalamra. 

  • gasztronómia krémlevesek receptek szilvakrémleves szilvakrémleves túrógombóccal túrógombóc

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Megosztás Küldés
Fodor Mariann

Mióta az eszemet tudom a gasztronómia fontos részét képezi az életemnek. Kisgyerekként mindig a főzős újságok hasábjait bújtam, a tévében a szakács műsorokat vadásztam. Ezen szenvedélyemnek sok éven keresztül csak hobbiként éltem, családom és barátaim nem kis örömére. Majd 2019-ben megszületett az elhatározás, hogy professzionális szinten szeretnék a gasztronómiával foglalkozni, igy beiratkoztam a Culinary Institute of Europe Kulináris művészetek képzésre. Ezzel egy új szakasza kezdődött az életemnek, melynek egy fejezetébe jelen oldal hasábjain keresztül pillanthattok be. Jó kalandozást kívánok! Főzzetek, kóstoljatok, egyetek, hisz ez mind csodálatos!

Szólj hozzá a cikkhez

Kapcsolódó cikkek
Nyári desszertek eperrel - Stylelife, divat, életmód, stílus
Nyári desszertek eperrel
  • Stylelife
A keleti gasztronómia jellegzetességei - Stylelife, divat, életmód, stílus
A keleti gasztronómia jellegzetességei
  • Stylelife
A legfinomabb zabpalacsinta receptek
Egészben sült karfiol, isteni szószokkal (zöld tahini, zöldfűszeres joghurt)
Melletted megállapodnék - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Melletted megállapodnék
  • Keresd a nőt!
A szerelem, és a szeretet közötti különbség - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
A szerelem, és a szeretet közötti különbség
  • Keresd a nőt!
El fogod veszíteni azt a személyt, akire mindig is vártál - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
El fogod veszíteni azt a személyt, akire mindig is vártál
  • Keresd a nőt!
Mire vágyik a domináns férfi?
4 mondat, amit imádni fog a pasid
Amire igazán vágyunk: régimódi randizási szokások
12 film a tiltott szerelemről
Miről ismered fel a szociopatát?
Az ölelés értéke
A szégyenérzet teljes hiánya - Miről ismered fel a szociopatát?

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek

    Nyári desszertek eperrel

    Nyári desszertek eperrel

    A keleti gasztronómia jellegzetességei

    A keleti gasztronómia jellegzetességei

    A legfinomabb zabpalacsinta receptek

    A legfinomabb zabpalacsinta receptek

    Egészben sült karfiol, isteni szószokkal (zöld tahini, zöldfűszeres joghurt)

    Egészben sült karfiol, isteni szószokkal (zöld tahini, zöldfűszeres joghurt)

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    Paradicsom consommé, tonhalgombóccal

    Paradicsom consommé, tonhalgombóccal

    Legolvasottabb írások

    Melletted megállapodnék

    Melletted megállapodnék

    A szerelem, és a szeretet közötti különbség

    A szerelem, és a szeretet közötti különbség

    El fogod veszíteni azt a személyt, akire mindig is vártál

    El fogod veszíteni azt a személyt, akire mindig is vártál

    Mire vágyik a domináns férfi?

    Mire vágyik a domináns férfi?

    4 mondat, amit imádni fog a pasid

    4 mondat, amit imádni fog a pasid

    Amire igazán vágyunk: régimódi randizási szokások

    Amire igazán vágyunk: régimódi randizási szokások

    12 film a tiltott szerelemről

    12 film a tiltott szerelemről

    Miről ismered fel a szociopatát?

    Miről ismered fel a szociopatát?

    Az ölelés értéke

    Az ölelés értéke


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    STYLEPLUS

    DIVAT&STÍLUS

    SZÉPSÉG

    KERESD A NŐT

    STYLELIFE

    STYLENEWS

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • STYLEPLUS
    • DIVAT&STÍLUS
    • SZÉPSÉG
    • KERESD A NŐT
    • STYLELIFE
    • STYLENEWS
    • MENSTYLE.HU
    • Belépés
    • Regisztráció